Opozīcija: Janukovičs gatavo ārkārtas stāvokļa ieviešanu (55)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Nacionālās pretestības štābs, atsaucoties uz drošticamu informāciju, sestdien paziņojis, ka prezidenta Viktora Janukoviča administrācija esot sagatavojusi lēmumu par ārkārtas stāvokļa ieviešanu un Kijevas Brīvības laukumā esošo protestētāju izklīdināšanu.

«Janukoviča paraksts zem dekrēta par ārkārtas stāvokļa ieviešanu ir paraksts zem dekrēta par simtiem cilvēku nošaušanu, par varas kara uzsākšanu pret pašas tautu,» teikts štāba izplatītajā paziņojumā.

Opozīcija brīdina, ka ārkārtas stāvoklis novedīs pie tūkstošu cilvēku bojāejas, sašķels sabiedrību un iznīcinās Ukrainu kā neatkarīgu un suverēnu valsti.

«Šodien mēs tikai kopā varam apturēt šo scenāriju. Nosvērtība, izturība un atbildība mūsu bērnu un mūsu valsts nākotnes priekšā ir tie saskares punkti, kas ļaus mums miermīlīgā ceļā iziet no šīs milzīgās sabiedriskās krīzes,» uzsvēris opozīcijas štābs.

Komentāri (55)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu