Jūrmalā būvē mūsdienīgu sabiedrisko kompleksu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Jūrmalā, Strēlnieku prospekta, Poruka prospekta un Friča Brīvzemnieka ielas rajonā, top mūsdienīgs sabiedriskais komplekss, kurā atradīsies mūzikas skola, centrālā bibliotēka un mākslas skola, portālu «Apollo» informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rekonstruējot agrākās sporta ģimnāzijas ēkas, šeit tiks izbūvēta mākslas skola, nākamgad plānots sākt bibliotēkas izbūvi un starp abām ēkām izbūvēt jaunu, kur atradīsies mūzikas skola.

Mākslas skolas būvniecība Strēlnieku prospektā jau uzsākta. Ēku plānots nodot ekspluatācijā šā gada beigās. Tajā plānotas mūsdienīgas mācību telpas zīmēšanai un gleznošanai, izstāžu zāle un aktu zāle, keramikas darbnīca un ceplis, un āra terase.

«Jauno skolu esam gaidījuši vairākus gadus,» saka Jūrmalas mākslas skolas direktore Taiga Vaišļa. «Nākotnē raugāmies ar lielām cerībām - saglabāsim visas esošās mācību programmas, esam iecerējuši veidot arī jaunas. Domājam par papildu izglītību arī pieaugušajiem, kuri izteikuši vēlēšanos mācīties zīmēt un gleznot. Iegūsim arī jaunu, plašu izstāžu zāli, kur varēs rīkot skates.»

Jauno apbūvi paredzēts veidot, maksimāli saglabājot pirmatnējo mežu, kā arī teritorijas vidū augošo ozolu rindu. Apbūve plānota tajās teritorijās, kas jau vēsturiski bijušas apbūvētas, kā arī vietās, kur aug ainaviski mazvērtīgāki koki un vismazāk jāzaudē priedes.

Ēku ārējā apdarē tiks izmantots divu krāsu dekoratīvs apmetums un vienkrāsains koks. Mākslas skolas risinājumā paredzēts daudz stiklojuma, piemēram, stiklots erkers divos stāvos, kas paplašinās gleznošanas un tēlotājmākslas studijas, arī ieejas vestibilam ar kafejnīcu, izstāžu un aktu zālēm paredzēts plaši izmantot stiklojumu.

Mākslas skolas ēkas būvdarbus pēc SIA «Skonto būve» izstrādātā projekta veic būvuzņēmējs SIA «Balsts-R», būvuzraugs - SIA «Forma2». Tās rekonstrukcijas un būvniecības izmaksas plānotas 2 miljonu eiro apjomā. Patlaban tiek izstrādāts mūzikas skolas un centrālās bibliotēkas tehniskais projekts. Ēku būvniecība plānota 2015.-2016. gadā, divos gados investīciju plānā tam paredzēti 4,3 miljoni eiro.

Jūrmalas mākslas skolā profesionālās ievirzes un dažādas interešu izglītības programmas šajā mācību gadā apgūst vairāk nekā 600 bērnu un jauniešu; Jūrmalas mūzikas vidusskolā dažādu instrumentu spēli un kora diriģēšanu profesionālās ievirzes mūzikas izglītības programmās apgūst vairāk nekā 400 audzēkņu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu