«Aftonbladet»: Telkvists panācis vienošanos ar jaunu komandu (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas «Dinamo» pamatvārtsargs zviedrs Mikaels Telkvists panācis vienošanos ar savas dzimtenes klubu «Djurgarden», vēsta laikraksts «Aftonbladet».

Abas puses panākušas vienošanos uz trim gadiem un algas nosacījumiem, tāpēc vēl atlikuši tikai pēdējie sīkumi pirms līguma parakstīšanas.

Šobrīd 34 gadus vecais Telkvists pēdējās divas sezonas aizvadījis Rīgas «Dinamo» sastāvā, šajā sezonā piedaloties 39 regulārā čempionāta spēlēs, kurās ielaida vidēji 1,86 ripas un atvairīja 92,9% pretinieku metienu. Savukārt Gagarina kausa izcīņā, kur rīdzinieki piedzīvoja neveiksmi jau pirmajā kārtā, zviedrs nebija tik pārliecinošs, trīs spēlēs ielaižot caurmērā 3,67 ripas un atvairot 87,1% raidījumu.

Izslēgšanas spēlēs viņu izkonkurēja 24 gadus vecais čehu vārtsargs Jakubs Sedlāčeks, bet abiem vārtu vīriem līgums ar Rīgas «Dinamo» beidzas pēc šīs sezonas. Tiesa, pats Telkvists sarunā ar aģentūru LETA iepriekš izteicās, ka labprāt paliktu Rīgā, par ko jau sāktas sarunas ar kluba vadību.

Arī rīdzinieku vārtsargu treneris Juris Klodāns pauda, ka Latvijas vienības rindās varētu palikt abi šīs sezonas vārtsargi.

Zīmīgi, ka tieši «Djurgarden» bija pirmais Telkvista profesionālais klubs, pirms viņš devās uz Ziemeļameriku, lai cīnītos par vietu Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Šajā sezonā «Djurgarden» komanda spēlēja valsts otrās līgas - «Allsvenskan» - čempionātā, taču izpelnījās paaugstinājumu un nākamo sezonu aizvadīs Zviedrijas augstākajā līgā (SHL).

Tāpat «Djurgarden», kas nākamajā sezonā spēlēs arī jaundibinātajā Čempionu līgas turnīrā, oficiāli paziņojusi par līguma parakstīšanu ar jauno lietuviešu vārtsargu Mantu Armali.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu