4 vienkāršas receptes pret alkoholismu (83)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:http://www.flickr.com/photos/bdk9988/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Oļegs Medvedjevs savā grāmatā «Dziedniecība. Mistika un realitāte» (izdevniecība «Jumava») devis dažas tautas receptes pret alkoholismu.

1 recepte:

augstiņi (zālaugs) - 1 daļa
rūgtās vērmeles (zālaugs) 1 daļa
mārsils jeb timiāns (zālaugs) - 1 daļa

Sajauc kopā un samaisa visas daļas, 3 ēdamkarotes maisījuma pārlej ar glāzi verdoša ūdens, vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, termosā ļauj ievilkties 2 stundas. Dzer pa vienai ēdamkarotei 4 - 5 reizes dienā.

2 recepte:

lupstājs (sakne)

Sakni ieliek 250 g degvīna, pievieno 2 lauru lapas un ļauj ievilkties 2 nedēļas. Pacientam liek izdzert vienu glāzi uzlējuma - tas izraisa riebumu pret degvīnu uz ilgu laiku.

3 recepte:

miltene (lapas)

Ēdamkaroti milteņu pārlej ar glāzi verdoša ūdens un vāra 15 minūtes. Dzer pa vienai ēdamkarotei 5 - 6 reizes dienā.

4 recepte:

mārsils (zālaugs)

15 g mārsila pārlej ar glāzi verdoša ūdens, termosā 1 stundu ļauj ievilkties. Izkāš un dzer pa vienai ēdamkarotei 3 reizes dienā. Lielāka deva šā uzlējuma kopā ar alkoholu izraisa nelabumu un vemšanu.

Jāņem vērā, ka sirds un asinsvadu slimību, aritmijas, aknu un nieru slimību, kuņģa čūlas gadījumos un grūtniecības laikā šo recepti nedrīkst lietot.

Komentāri (83)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu