Nepieciešams:
Ābolu drumstalu rausis
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mīklai:
2 glāzes miltu
200 g sviesta
ēdamkarote vaniļas cukura
šķipsniņa sāls
4 ēdamkarotes cukura
tējkarote cepampulvera
Pildījumam:
4 skābi āboli
pusglāze cukura (vislabāk brūnā)
kanēlis
rīvēta citrona miziņa
Pagatavošana:
Aukstu sviestu iekapā miltos kopā ar cukuru, cepampulveri un šķipsniņu sāls. Samīca mīklu, sadala 2 daļās. Vienu daļu liek ledusskapī, otrai daļai pieliek pāris karotes miltu un karoti vaniļas cukura, saberž drumstalās.
Mizotus ābolus sagriež šķēlītēs, apkaisa ar kanēli, cukuru un rīvētu citrona miziņu. Mīklu no ledusskapja izrullē un ieliek formā, veidojot maliņas, uzliek ābolus, virsū kaisa drumstalas.
Cep 190 grādos apmēram 30 minūtes.