Aicina pieteikties uz stipendiju bakalaura darba izstrādei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brīvības un Solidaritātes fonds (BSF) izsludina pieteikšanos uz vienreizēju stipendiju Bakalaura darba rakstītājiem, kuri izvēlas pētniecību tematiku, kas saistīta ar Progresīvās nodokļu sistēmas ieviešanas iespējamību Latvijā, portālu «Apollo» informēja Ervins Labanovskis, Brīvības un solidaritātes fonda valdes priekšsēdētāja vietnieks.

Stipendijas izveidošanas mērķis ir pievērst jauno pētnieku uzmanību tādām sabiedrībā aktuālām tēmām kā līdzdalība, solidaritāte, tolerance, sociālais taisnīgums, progresivitāte, ilgtspējīga tautsaimniecība, vides aizsardzība un demokrātija, kā arī studiju laikā atbalstīt centīgus, mērķtiecīgus Latvijas augstskolu studentus bakalaura darbu izstrādē.

Katrā stipendiju izsludināšanas reizē, kas varētu notikt vienreiz gadā, BSF valde noteiks citu bakalaura darbu tematiku, kuru izstrāde tiks atbalstīta arī materiāli.

Šoreiz izsludināto stipendiju drīkst pretendēt Latvijas augstskolu studenti, kuri 2011./2012. mācību gadā izstrādā savus noslēguma darbus studijām bakalaura programmās.

«Stipendijas izveides mērķis ir motivēt studentus nopietnāk pētīt Latvijas tautsaimniecībai svarīgus tematus, kas orientēti uz sociālās nevienlīdzības samazināšanu un ekonomikas attīstību.

Stipendijas apmēri nav lieli, taču tas tomēr būs vismaz neliels atbalsts studentiem viņu bakalaura darbu izstrādes procesā.

Tāpat šie darbi, kas iegūs stipendiju, tiks publicēti BSF mājas lapā un to autorus iekļausim pētnieku grupā, kas būs aicināti izstrādāt un iesniegt jaunus un konkrētus priekšlikumus Saeimai un valdībai - piemēram, šogad: kā efektīvāk ieviest progresīvo nodokļu sistēmu,» stipendijas izsludināšanu komentē BSF priekšsēdētāja vietnieks Ervins Labanovskis.

www.bsf-latvija.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu