Bērziņš par to, kad būtu iespējama algu un pensiju celšana

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LET

Algu un pensiju celšana Latvijā diez vai būs iespējama ātrāk par 2013.gadu.

To intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» atzina Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Viņš atgādina, ka iekšējā tirgus kāpināšanā Latvijai nav diez cik ievērojamu rezervju. Bērziņš uzsver, ka divi steidzamākie jaunās valdības darbi ir «budžeta sastādīšana un aizdevumu programmas nokārtošana.»

«Minētie divi ir steidzamākie darbi. Par pārējo ir sarežģīti runāt, jo pasaulē ir visai nopietna ekonomiskā situācija, un tā var arī krasi pasliktināties. Tāpēc valdībai jāpieņem lēmums, kā turpināt mazināt budžeta izdevumus, bet ne tikai ar ierastajām «griešanas» metodēm. Jautājums ir, kā iekustināsim savu saimniecību. Arī tāpēc koalīcija ar trim partijām nav labākais risinājums, jo, paplašinot to, izdotos daudz stabilāk veidot ekonomiskās programmas un virzīt valsti uz priekšu. Jo plašāks koalīcijas partneru loks, jo lielākas iespējas. Iekšējā tirgus kāpināšanā Latvijai nav diez cik ievērojamu rezervju, un diezin vai agrāk par 2013. gadu būs iespējama algu, pensiju celšana. Paliek – izeja uz ārējo tirgu. Jo tas plašāks, jo vairāk palielinās eksportspēja un attīstība,» tā Bērziņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu