Cerbulis: Krievu nauda ir izglābusi daļu Latvijas (75)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Mums patīk vai nepatīk, bet krievi ar uzturēšanās atļaujām ir izglābuši daļu Latvijas, šodien pirmajā Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumā (PLEIF) norādīja latviešu izcelsmes uzņēmējs Kārlis Cerbulis.

Viņš uzsvēra, ka uzturēšanās atļauju programmas ietvaros Krievijas pilsoņi Latvijā investējuši pusmiljardu eiro.

Pēc viņa sacītā, katra uzturēšanās atļauja ļāvusi Latvijā palikt pieciem desmit cilvēkiem.

«Ja šo programmu likvidēs, tā būs pašnāvība,» uzsvēra uzņēmējs.

Kontekstā ar demogrāfisko situāciju Latvijā Cerbulis arī norādīja, ka ir sācies 3. Pasaules karš par labiem, talantīgiem cilvēkiem un lielās, spēcīgās valstis zags iedzīvotājus no mazajām.

Jau ziņots, ka šodien notiek Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums (PLEIF).

Tā laikā notiks vairākas diskusijas - par Latvijas vietu globālajā pasaulē, Latvijas uzņēmējdarbības vidi, eksportspējīgajām nozarēm, inovācijām un investīcijām tehnoloģijās, kā arī radošajām industrijām.

PLEIF mērķi ir veicināt savstarpēju saziņu un sadarbības projektu veidošanos starp dažādu uzņēmējdarbības nozaru pārstāvjiem Latvijā un pasaulē, investīciju un zināšanu kapitāla piesaisti, ārvalstu investīcijām pievilcīgas un godīgas uzņēmējdarbības vides izveidi, kā arī stiprināt ārpus Latvijas dzīvojošo latviešu saikni ar Latviju un veicināt to līdzdalību Latvijas ekonomikas izaugsmes procesā.

Pirmā PLEIF organizatori ir Pasaules Brīvo latviešu apvienība, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Ārlietu ministrija. PLEIF rīkots sadarbībā ar Ekonomikas un Kultūras ministrijām, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Rīgas Tehnisko universitāti, Amerikas Tirdzniecības palātu Latvijā un fondu «Laimes zeme».

Komentāri (75)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu