D. Dukurs: Sākam pieradināt Sočus pie Latvijas himnas (38)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas skeletonistu Martina un Tomasa tēvs un treneris Dainis Dukurs pēc Pasaules kausa pēdējā posma sacensībām portālam «Apollo» pastāstīja par grūto ceļu pretī uzvarai Soču olimpiskajā trasē.

Martins Dukurs šodien Sočos izcīnīja uzvaru, ceturto gadu pēc kārtas nodrošinot pirmo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā, kā arī ieguva 100 000 eiro prēmiju par uzvaru trīs pēdējos posmos pēc kārtas.

Tomēr vēl pirms sacensībām latviešiem nācās izcīnīt kauju ar Soču trasi, kura sportistus treniņos sagaidīja ar briesmīgu ledus kvalitāti, kā dēļ viena kanādiešu skeletoniste pat bez kritiena dabūja smadzeņu satricinājumu un sacensībās nepiedalījās.

«Mēs vērsām uzmanību uz trases stāvokli, jo, ja nedabūtu iespēju aizvadīt treniņus normālos apstākļos, tad nākamgad Olimpiādē nebūtu konkurētspējīgi. Tādā veidā zūd olimpiskais gars, uz ko norādījām arī Starptautiskajai Bobsleja un skeletona federācijai (IBSF). Mūs ļoti atbalstīja arī pārējās valstis - Austrija, Šveice, Lielbritānija, Austrālija utt. Principā visas izņemot ASV, kas ieņēma neitrālu nostāju,» stāsta Dainis Dukurs.

Savest kārtībā Soču trasi devās arī Siguldas trases speciālisti, kas gan izpelnījās krievu bobsleja izlases līdera Aleksandra Zubkova piezīmes, ka trase tiek gatavota latviešiem. «Taču mēs negrasāmies mainīt trases profilus. Mūsu vienīgā vēlme ir sagatavot trasi labā kvalitātē. Secinājums ir tāds, ka, iespējams, arī nākamgad uz olimpiskajām spēlēm talkā tiks aicināti trases speciālisti no Siguldas,» atklāj treneris.

«Sacensībās ledus kvalitāte bija laba, tādēļ arī braucieni bija par dažām sekundēm ātrāki. Ja trase paliktu iepriekšējā stāvoklī, tad krieviem nākamgad Olimpiādē būtu milzīgas priekšrocības. Nelaime ir tāda, ka IBSF nevēlas parādīt sevi no spēka pozīcijas, lai gan citos sporta veidos sportisti pateica, ka brauks mājās tikai tādēļ, ka viņus neapmierināja viesnīcas,» norāda Dukurs. «Taču mēs jau sākam pieradināt Sočus pie Latvijas himnas, lai tā būtu pa rokai.»

Treneris piebilst, ka viņam ir mieles par Tomasa pieļauto kļūdu otrajā braucienā, kas atmeta sportistu uz piekto vietu divu braucienu summā. «Viņš bija priekšā par 0,5 sekundēm, taču žēl, ka viena kļūda maksāja tik dārgi. Jā, to var uzskatīt par Soču trases atslēgas vietu, jo tajā vietā brauciens iet pret kalnu, tādējādi iespējams pazaudēt ļoti daudz.»

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu