Daļai klientu par darījumiem ar VISA kartēm nauda paņemta dubultā (156)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Håkan Dahlström, CC BY-SA 2.0

Šodien tehniskas kļūdas dēļ daļai Latvijas banku klientiem, kas izmantojuši VISA kartes, veikta dubulta naudas nogrāmatošana par darījumiem.

Kā informē SIA «First Data Latvia» izpilddirektore Baltijas valstīs Zanda Brīvule-Jansone, «First Data Latvia» problēmu apzinājusi tās risināšana ir uzsākta.

Uzņēmumā sola, ka kļūmīgi atskaitītā nauda klientiem tiks atgriezta rītdienas laikā.

Tikmēr kāda lasītāja portālam «Apollo» vēstīja, ka saskārās ar šādu situāciju un vērsās savā bankā, kur viņai lūgts rakstīt iesniegumu par nepareizi noņemto naudu.

Lasītāja informēja, ka dubultā noņemta nauda bija par pirkumiem, kas veikti 20.septembrī, kā 24.septembrī un 25.septembrī.

Brīvule-Jansone, iepazīstināta ar lasītājas aprakstīto situāciju, portālam «Apollo» norādīja, ka tāda situācija ir iespējama, jo naudas rezervācija bija notikusi, bet transakcija veikta pēc brīvdienām. Brīvule-Jansone paskaidroja, ka kļūda konstatēta otrdien un šobrīd tiek darīts viss, lai to atrisinātu.

Kā portālam «Apollo» sacīja «Swedbank» pārstāve Kristīne Jakubovska, banka par šo kļūmi ir informēta un norādīja, ka bankas klienti dubultā aprēķināto naudu saņems atpakaļ automātiski.

Viņa norādīja, ka «First data Latvia» jau risina kļūdu un norādīja, ka bankas klienti par notikušo tiek informēti ar bankas informācijas kanālu starpniecību.

Arī «SEB bankas» pārstāve Kristīne Martinsone «Apollo» sacīja, ka dubultā aprēķinātā nauda tiks atgriezta rītdienas laikā un tas tiks veikts automātiski, taču gadījumā, ja kādam klientam ir bažas un papildu jautājumi, viņa ieteica sazināties ar banku.

Arī Martinsone uzsvēra, ka kļūme radusies ārējā piegādātāja kļūmes dēļ.

Nedz «Swedbank», «SEB bankas» pārstāve nenosauca, cik klientiem nauda nogrāmatota dubultā.

Komentāri (156)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu