"Incidenta" dēļ Eirovīzijas fināla mēģinājumā nepiedalās Nīderlandes pārstāvis

Apollo.lv
Papildināts 21:18, 10. maijs, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

10. maijā paredzētajā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla mēģinājumā "incidenta" dēļ nav piedalījies Nīderlandes pārstāvis Josts Kleins, vēsta raidsabiedrība BBC. 

Kleina priekšnesumam paredzētie rekvizīti tika uzstādīti uz skatuves Malmes arēnā, bet šova producents licis tos noņemt.

Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) norāda, ka patlaban tiek izmeklēts "incidents, kurā iesaistīts nīderlandiešu mākslinieks. Viņš līdz turpmākam paziņojumam nepiedalīsies mēģinājumos."

EBU plašākus komentārus par incidentu nesniedza. 

Mēģinājumu laikā Malmes arēnā valdīja mulsums, jo Kleina skaņdarbs "Europapa" nezināmu iemeslu dēļ netika atskaņots un viņa vietu ieņēma Izraēlas pārstāve Edena Golana, kura pēc saraksta bija nākamā.

Kā raksta izdevums "The Guardian", preses konferencē 9. maija vakarā vairāki izpildītāji, tostarp Kleins, pauda savu neapmierinātību ar to, ka debates par Izraēlas iekļaušanu konkursā varētu aizēnot pašu notikumu.

Kleinam, kura uzstāšanās finālā paredzēta tieši pirms Golanas, tika jautāts, vai viņa dziesma varētu atbilst konkursa moto "Vienoti mūzikā". Viņš atbildēja: "Es domāju, ka tas ir labs jautājums EBU."

Fakts, ka izmaiņas mēģinājumā atskaņojamo dziesmu sarakstā tika veiktas tik pēkšņi, liecina par to, ka "incidents" varētu būt noticis pavisam nesen. Mēģinājumu laikā konkursa organizatori "Europapa" iekļāva dziesmu montāžā, kas tiek rādīta balsošanas laikā.

Tādējādi pastāv iespēja, ka Kleins piedalīsies 11. maijā gaidāmajā šova finālā un spēkosies ar Latvijas pārstāvi Donu.

Jau ziņots, ka 9. maijā Donam beidzot izdevās lauzt neveiksmju sēriju, iekļūstot Eirovīzijas finālā.

Video: Dons par savu sniegumu Eirovīzijas otrajā pusfinālā

Pēc rezultātu paziņošanas līdzjutēji un fani burtiski "uzspridzināja" internetu.

Emocionālo video no aizkulisēm pēc Eirovīzijas rezultātu paziņošanas, skaties zemāk!

Lūk, arī Dona priekšnesums vēlreiz!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu