Divi mēneši pēc diētas - svars sāk augt (30)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/helga/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Šis ir pēdējais no vairāk nekā 10 ministāstiem par manu svara samazināšanu ar «bez kviešu miltu un bez saldumu» diētas palīdzību. Par nelaimi, stāsta beigas nebūt nav tādas, kādas tās biju iecerējis, bet tur neko nevar padarīt. Dzīve ir tāda, kāda tā ir.

e-diētas

Taču manā attieksmē bija parādījusies kāda plaisa. Runa ir par saldumiem. Sakarā ar svara samazināšanās pozitīvo dinamiku, mana attieksme pret saldumiem bija mainījusies no pilnīga «nedrīkst» uz «kādu nieku jau var».

Gribat zināt, kas notiek mēneša laikā ar cilvēku, kuram nav pārāk stiprs raksturs un ļoti garšo saldumi, ja viņš izdomā, ka «kādu nieku jau var»? Principā jau nekas traks, es vienkārši nokļuvu īstā kompromisu lavīnā un nemanot no trīs konfektēm mēnesī biju nonācis pie trīs reiz trīs konfektēm dienā. Protams, nekas jau nenotiek vienas vai divu dienu laikā, bet pēc 4 nedēļām attapos, ka attiecībā uz saldumiem esmu praktiski turpat, kur pirms diētas uzsākšanas.

Kas notika ar manu svaru? Nekādu pārsteigumu. Svara samazināšanās apstājās, un svars 30 dienās pieauga par apaļiem 2 kilogramiem. Izrādījās, ka es esmu parāk vājš, lai spētu kaut ko dozēt. Dietologa ieteikums, ka drīkst ēst visu, tikai jāseko apjomam, uz mani nedarbojas. Uz mani darbojas šis teiciens - iedod Velnam mazo pirkstiņu, un viņš paņems visu roku.

e-dietas

Un tagad es pateikšu kaut ko, kas man nepavisam nepatīk un noteikti nepatiks vairumam lasītāju.

Attiecībā uz svara samazināšanu varu apgalvot, ka noturēt svaru vēlamajā līmenī ir krietni grūtāk, nekā to samazināt. Lai arī cik tas nebūtu nogurdinoši, ja vēlaties kontrolēt savu svaru, par to ir jādomā katru reizi, kad pietuvojaties ēdienam, un tam ir ļoti liela līdzība ar naudas lietām.

Turīgi cilvēki apsver katru savu pirkumu un iztērēto santīmu. Viņi visu rūpīgi pārdomā un kontrolē. Šī garlaicīgā ikdienas nodarbe, ko sauc par grāmatvedību, viņiem palīdz būt turīgiem. Mana pieredze ar svara samazināšanu pierāda, ka tad, kad es veicu uztura «grāmatvedību», mans svars samazinājās. Kad es to pārtraucu, svars palielinājās.

Sanāk tā - gribi taupīt naudu, pārdomā katru pirkumu un pieraksti visus izdevumus. Gribi kontrolēt lieko svaru, apdomā katru kumosu un pieraksti visu apēsto. Vistrakākais ir tas, ka nedz naudas taupīšanai, nedz svara kontrolei nav brīvdienu.

instrukcija šeit

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu