Dūle, Gustavo un Čivželis izdomājuši sev jaunus vārdus (354)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Partijas «[s:42308]» dibinātāji izdomājuši sev jaunus vārdus. Kā intervijā žurnālam «SestDiena» atklāj Viesturs Dūle, viņš turpmāk būs Zuarguss, Gustavo — Arstarulsmirus, Čivželis — Jurgstulaistus.

Portāls «Apollo» novēroja, ka sociālajā tīklā «Facebook» Dūle nomainījis vārdu uz Zuarguss Klororus-Zarmass, Gustavo uz Arstarulsmirus Arsujumfus-Tarus, bet Čivželis uz Jurgstulajstus Lajurgus-Urgurus.

«Definējām sev, ka neākstāmies, bet sākam jaunu dzīvi, tāpēc noliekam iepriekšējo slavas mantojumu. Līdzīgi kā jaunstrāvnieki, kas bija pilnīgi avangardiski, vai Rainis; viņi mainīja savus vārdus, mēs vienkārši ņemam jaunus vārdus, ko ierakstām arī pasē,» sacīja Dūle.

Partijas veidotāji mainīšot arī uzvārdus, taču, lai būtu vienkāršāk, publiskajā telpā paziņoti tikai vārdi.

«Gan budismā, gan kristietībā pirmais bija vārds. Tur katrs burts veido savu enerģiju, bet šiem vārdiem nav nekādas asociācijas. Mēs esam pilnīgi ārpus asociācijas. Es domāju, partijā nebūs daudz cilvēku, kas mainīs vārdus. Mainīs tie, kas būs kodolā un gribēs kalpot,» skaidroja Dūle.

Dūle paskaidro, ka «šie vārdi tiek veidoti katram atsevišķi un ir ņemti no tādas vēsturiskas un senas mācības kā numeroloģija.»

«Ja kāds vēlas, var lūkot tajā iedziļināties un izprast. Un mūs ļoti, ļoti apmierina, ja kāds saka — tas nav normāli, tāpēc ka mēs negribam, lai viss ir tik ierasts, kā šodien to dara. Nevis izpatikt, bet rīkoties radikāli, lai saprastu — jā, mēs esam savādāki. Cilvēks, kuru interesē vara, padomās: nu, ko ar šitiem sasieties!» - tā intervijā «SestDienai» sacīja Dūle.

Komentāri (354)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu