Edvards Lūkass: mans mērķis ir mainīt to, kā Rietumi uztver Krieviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu laikraksta «The Economist» Austrumeiropas korespondents un grāmatas «Jaunais aukstais karš» autors Edvards Lūkass norāda, ka savu grāmatu sarakstījis, jo nav varējis samierināties, ka viņa valsts un Rietumeiropa kopumā nevēlas saskatīt briesmas, ko Putina vadītā čekistu valsts rada pasaulei.

«Mans galvenais mērķis ir sekmēt grāmatā izteikto ideju virzību, panākt, lai tās nostiprinātos sabiedrībā. Negribas pieredzēt, ka cilvēki par grāmatā paustajām atziņām parunātu mēnesi, divus, tad noliktu plauktā un aizmirstu. Mans mērķis ir mainīt to, kā Rietumi uztver Krieviju,» intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» skaidro grāmatas autors.

Pēc viņa domām, jēdziens «Jaunais aukstais karš» precīzi apzīmē Krievijas attiecības ar Austrumiem un Rietumiem. Tas raksturo gan Gruzijas izlūklidmašīnas notriekšanu, gan ārvalstu amatpersonu uzpirkšanu, gan Krievijas manipulācijas ar energoresursiem, gan pārspīlētās rūpes par tautiešiem ārzemēs.

«Mani sadusmo Rietumu nespēja saprast Latvijas un Igaunijas attieksmi pret padomju laika nelegālajiem imigrantiem. Tas «vecajai Eiropai» ir apkaunojoši. Latvijas un Igaunijas iedzīvotāju iecietība pret nepilsoņu minoritātēm ir patiesas apbrīnas vērta,» teic Lūkass.

Turklāt satraucoši esot tas, ka integrācijas process Latvijā un Igaunijā ir palēninājies, un tas var izrādīties par šo valstu drošības apdraudējumu, norāda žurnālists.

«Tajā pašā laikā visi skolmeistari, ko starptautiskās organizācijas sūta uz Latviju, liekulīgi klusē par to, kāda Krievijā ir attieksme pret mazākumtautībām. Cik latviešu skolas atvērtas Krievijā? Krievijas attieksme pret mariešiem un citām etniskajām minoritātēm patiesi būtu starptautiskās sabiedrības sašutuma vērta! Un — Dieva dēļ! — kas notiek ar čečeniem?!» neizpratnē ir Lūkass.

Tajā pašā laikā viņš jūtot līdzi Krievijai, ko pārvalda noziedzīgie slepkavas, kuri krievu tautai nozog miljardus dolāru un apkauno Krievijas vārdu pasaulē. Ne velti Krieviju patlaban pasaulē uzskatot par agresīvu valsti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu