Balsošanai Eiropas Parlamenta vēlēšanās no ārvalstīm pa pastu maijā varēs pieteikties ar e-pakalpojumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Parlamenta vēlēšanas 20.vēlēšanu iecirknī Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā.
Eiropas Parlamenta vēlēšanas 20.vēlēšanu iecirknī Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

No 4.maija līdz 31.maijam vēlētāji, kuri 2024.gada Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu laikā uzturēsies ārvalstīs, varēs pieteikties balsošanai pa pastu no ārvalstīm, izmantojot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) e-pakalpojumu "Vēlētāja datu pārvaldība", aģentūru LETA informēja iestādē.

E-pakalpojums pieejams PMLP mājaslapā "pmlp.gov.lv" un valsts pārvaldes pakalpojumu portālā "Latvija.gov.lv".

Vēlētājam, kurš būs pieteicies balsot pa pastu no ārvalstīm, e-pakalpojumā būs iespēja lejupielādēt balsošanas materiālus un izvēlēties vēlēšanu zīmi, kas atbilst tam kandidātu sarakstam, par kuru viņš vēlas balsot.

Izvēlētā vēlēšanu zīme vēlētājam būs jāizdrukā un jāieliek paša izraudzītā vēlēšanu aploksnē. Šī aploksne jānosūta Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) Smilšu ielā 4, Rīgā, LV-1050 ar tādu aprēķinu, lai tas tiktu saņemts balsošanas iecirknī līdz 9.jūnija plkst.6 pēc Latvijas laika zonas.

Jau pirms 4.maija e-pakalpojumā ir iespējams pārliecināties, ka persona reģistrēta kā vēlētājs dalībai EP vēlēšanās. E-pakalpojums pieejams tikai autentificētiem lietotājiem.

CVK mājaslapā norādīts, ka iespēja balsot pa pastu ir tikai Latvijas vēlētājiem, kuri uzturas ārvalstīs.

Savukārt saistībā ar iespējām ārvalstīs balsot klātienē tradicionāli pēc Ārlietu ministrijas priekšlikuma vēlēšanu iecirkņi tiks ierīkoti kādās no diplomātiskajām un konsulārajām pārstāvniecībām ārvalstīs, atzīmē CVK.

PMLP citā vēlēšanu jautājumā informē, ka sadarbībā ar AS "RIX Technologies" pilnveidojusi tās īpašumā esošo un 2021.gada pašvaldību vēlēšanās jau izmantoto elektronisko tiešsaistes vēlētāju reģistru, un tas ir gatavs EP vēlēšanu nodrošināšanai jūnija sākumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu