Eiroparlamentārietis Zīle izkrīt no miljonāriem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas eiroparlamentārietim Robertam Zīlem, kas laiku pa laikam uzstājas ar viediem padomiem par Latvijas valsts ieteicamo ekonomisko virzību, pašam cīniņā ar ekonomisko krīzi savi padomi nav palīdzējuši: politiķa vērtīgākais uzņēmums, kurš viņam nodrošināja miljonāra statusu, atzīts par maksātnespējīgu.

No pirmā acu uzmetiena par maksātnespējīgu atzītajam koka granulu ražošanas uzņēmumam «Gaujas granulas» ar tautsaimnieciski izglītoto eiroparlamentārieti nav nekā kopēja — tā vienīgā īpašniece ir SIA «Baltijas Bioenerģijas grupa». Turklāt arī tajā nekāds Roberts Zīle nav manāms — šīs kompānijas vienīgā īpašniece, kā rāda «Lursoft» datu bāze, savukārt ir SIA «Malēnijas bio enerģija».

Tikai šīs ķēdītes galā atrodams pats eiroparlamentārietis — 33% kapitāldaļu šajā SIA un līdz ar to arī nu jau maksātnespējīgajā granulu ražošanas milzī. Saskaņā ar neoficiālām ziņām tas reizē ar eiroparlamentārieša miljonāra statusu krahu cietis pēc tam, kad viņsaulē negaidīti aizgājis R. Zīles kompanjons un granulu ražošanas kompānijas vadītājs Aldis Čeksters.

«Lursoft» datu bāze rāda — kaut gan šajā grupā ietilpušas vēl dažas sīkas kompānijas, neapšaubāmi lielākais uzņēmums bijis nu jau maksātnespējīgais «Gaujas granulas». Turklāt liktenīgs eiroparlamentārieša lolojumam izrādījies salīdzinoši pavisam nenozīmīgs parāds — nedaudz vairāk nekā 24 tūkstoši latu, kurus nav bijis iespējams atdot kreditoram «Swedwood Latvia Ltd».

Pats citkārt tik runīgais eiroparlamentārietis nekādus komentārus par personiskās uzņēmējdarbības krahu nevēlas sniegt. Tikmēr jaunākās ziņas rāda, ka krīze ekonomista uzņēmējdarbību sāk piemeklēt aizvien smagāk — Rīgas Ziemeļu rajona tiesa ierosinājusi arī «Malēnijas bio enerģijai» piederošā granulu ražotāja «Vidzemes granulas» maksātnespējas lietu.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu