Foto: Drošākais kuģis pasaulē – «Titāniks II» (106)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Austrāliešu miljardieris Klaivs Palmers otrdien Ņujorkā īpašā preses konferencē paziņoja par plāniem būvēt jaunu kruīza kuģi, kas būs ļoti līdzīgs bēdīgi slavenajam kuģim «Titāniks».

Preses konferencē Palmers paziņoja, ka jaunais kuģis, kura nosaukums būs «Titāniks II», tiks būvēts par privātiem līdzekļiem kuģubūves uzņēmumā Ķīnā.

Palmers norādīja, ka kuģis visādā ziņā būs ļoti līdzīgs «Titānikam», kas pirms 100 gadiem nogrima, laupot vairāk nekā 1500 cilvēku dzīvības.

Palmers sola, ka jaunais kuģis spēs uzņemt 2435 pasažierus un 900 apkalpes locekļus. Būtiski, ka kuģim būšot tik daudz glābšanas laivu, lai nelaimes gadījumā ikviens cilvēks spētu izglābties.

Idejas autori gan uzsver, ka jaunais laineris būs «drošākais kuģis pasaulē».

Gluži kā kuģim, kas savu vienīgo braucienu veica 1912.gadā, tajā būs trīs dažādu klašu klāji un attiecīgo biļešu īpašnieku varēs atrasties tikai tajos klājos, kuros ļaus iegādātā biļete.

Vienlaikus gan tiek ziņots, ka zemākajos kuģa klājos būs vairāk tualešu, nekā tas bija 1912.gada kuģim.

Uz kuģa nebūs ne televizoru, ne interneta, bet pasažieriem būs jāģērbjas apģērbā, kas bija ierasts 20.gadsimta sākumā.

Pirmo braucienu «Titāniks II» uzsāks 2016.gada beigās no Sauthemtonas uz Ņujorku.

Komentāri (106)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu