Fotoreportāža: Pirmais «spoku stāvparks»; Ušakovs: sistēma nav izgāzusies (352)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Laikā, kad sabiedrībā asi tiek kritizēta Rīgas domes vadības ideja par sabiedriskā transporta biļešu cenu reformu, jāatgādina, ka pagājušā gada nogalē Rīgā, Ulbrokas ielā lepni tika atklāts pirmais stāvparks jeb tā dēvētā «Park&Ride» stāvvieta. Ideja par stāvparku būvēšanu ir apsveicama, taču pagaidām viss liecina, ka šis projekts ir izgāzies.

Tā sauktā «Park&Ride» sistēma paredz, ka Rīgas viesi un tās iedzīvotāji savas automašīnas varēs novietot apsargājamā autostāvvietā un tālāk doties ar sabiedrisko transportu. Stāvparka Ulbrukas ielā izmantošana ir bez maksas, ja sabiedriskajā transportā ar e-talonu dienas laikā veiktas vismaz divas braucienu reģistrācijas.

Pērn Rīgas mēra vietnieks Andris Ameriks (GKR) pirmā stāvparka atklāšanā sacīja, ka «šis ir tikai pirmais solis. Ir plānots, ka līdzīga autostāvvieta tiks izbūvēta pie tirdzniecības centra «Dole». Mūsu mērķis, ieviešot «Park&Ride» stāvparkus, ir mazināt sastrēgumus pilsētā un sabiedrisko transportu padarīt par prioritāru».

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), trešdienas vakarā Latvijas Televīzijas raidījumā «Sastrēgumstunda» noliedza, ka «Park&Ride» sistēma būtu pilnībā izgāzusies.

«Vēl sistēma nav izgāzusies. Sistēma nevarēja strādāt, jo publiskās partnerības projekti krīzes laikā bija vienkārši aizliegti. Šis projekts nebija īstenojams,» atzina Ušakovs. «Tagad sistēma ir tāda, ka vajadzīgi divi gadi, lai šādu lietu ieviestu.»

Kā novēroja portāls «Apollo», «Park&Ride» stāvvieta Ulbrokas ielā dienas vidū ir pustukša, bet vairākos līmeņos stāvvietā automašīnu vispār nav.

Jau tagad autovadītāji, kas Rīgā iebrauc no Ogres puses, nesteidz izmantot iespēju automašīnu novietot stāvvietā un tālāk doties ar sabiedrisko transportu, bet gadījumā, ja biļešu cenas sabiedriskajā transportā nerīdziniekiem tiks dubultotas, to varēs slēgt pavisam.

Komentāri (352)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu