Gaļas plācenīši ar mārrutku mērci (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:http://www.flickr.com/photos/kimtaro/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Nepieciešams:

300 g liellopu gaļas
300 g cūkgaļas
100 g baltmaizes
150 ml piena
3 olas
sāls
pipari

Mēcei:

300 ml gaļas buljona
50 g sviesta
100 ml saldā krējuma
1 ēdamkarote miltu
2 ēdamkarotes mārrutku
sāls

Pagatavošana:

Liellopu un cūkas gaļu samaļ gaļas mašīnā kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi. Masai pieliek olas un pielej pienu, kur mērcēta maize, pieliek sāli un piparus.

Sakarsētā eļļā ar karoti liek gaļas masu, izlīdzinot to plāni, apcep brūnu no abām pusēm.

Mērcei izkausē sviestu, pieliek miltus, apcep. Uzlej buljonu un saldo krējumu, uzvāra, pieliek mārrutkus. Ja nepieciešams, pielej ūdeni.

Gaļas plācenīšus pasniedz ar mārrutku mērci, vārītiem kartupeļiem un zaļumu salātiem.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu