Gulbis, Nitišs un Bertuks sadalīs Latvijas gada populārākā sportista godu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Par Latvijas gada populārākā sportista godu cīnīsies tenisists Ernests Gulbis, autosportists Reinis Nitišs un orientierists Edgars Bertuks, liecina līdzjutēju balsojuma pirmās kārtas rezultāti.

Balsojums par populārāko sportistu risinās divās kārtās. Sākotnēji līdz 15.decembrim notika balsojums par 12 populāriem Latvijas sportistiem, bet no 16.decembra līdz 26.decembra pusnaktij notiks balsojuma otrā kārta jeb fināls, kurā varēs atbalstīt trīs visvairāk līdzjutēju balsu guvušos sportistus.

Pirmajā kārtā par Gulbi tika atdotas 2577 balsis jeb 22,2%, viņam nedaudz zaudēja Nitišs (2474 balsis jeb 21,3%), bet Bertuks bija trešais ar 1528 balsīm jeb 13,1%.

Labāko trijnieka tuvākie sekotāji bija hokejists Sandis Ozoliņš (1361 balsis jeb 11,7%) un skeletonists Martins Dukurs (1102 balsis jeb 9,5%).

Arī otrajā kārtā balsot iespējams portālos «delfi.lv» un «olimpiade.lv». No vienas IP adreses diennaktī par vienu pretendentu var balsot vienu reizi.

Populārāko sportistu saraksts tapa, «Gada balvas sportā 2013» ceremonijas žūrijas komisijai 20 cilvēku sastāvā balsojot par 12 sportistiem no sporta federāciju izvirzīto sportistu saraksta.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Igo Japiņa Sporta aģentūra prestižo sporta balvu pasniegšanas ceremoniju rīko jau devīto reizi. Šogad apbalvošanas ceremonija 27.decembrī notiks atjaunotajā kultūras pilī «Ziemeļblāzma». Televīzijas skatītājiem to būs iespēja vērot Latvijas Televīzijas (LTV) pirmajā kanālā plkst.21.15.

Svinīgā ceremonija ik gadu vienkopus pulcē sporta sabiedrības cilvēkus - lielākās Latvijas zvaigznes un panākumu guvējus, daudzsološākos jaunos talantus un Latvijas sporta dzīves vadītājus. Klātesošie kopā ar sporta līdzjutējiem rezumē gada spilgtākos sporta notikumus un svinīgā atmosfērā publiski pasakās saviem izcilniekiem.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu