Kā seksa trūkums ietekmē veselību? (86)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Moyan_Brenn (I'm Back) Foto: CC

Vieni speciālisti apgalvo, ka ilgstošs seksa trūkums sievietēm (protams, ne jau nedēļu vai mēnesi) izraisa maksts audu izmaiņas, kas ar laiku var radīt sāpes dzimumakta laikā.

Asiņu sastāvēšanās mazajā iegurnī, kas rodas no orgasma trūkuma, ar laiku var izraisīt attiecīgo orgānu iekaisuma procesus. Turklāt seksa trūkums rada hormonālā cikla traucējumus. Sievišķo hormonu rodas par daudz un tas var izraisīt sievietei mastopatīju, dzemdes miomas vai pat vēzi.

Savukārt, vīrišķo hormonu, kas atbildīgi par seksuālo vēlmi un uzbudinājumu, trūkums ietekmē emocionālo fonu: rodas viegls aizkaitinājums, noslēgtība, neapmierinātība ar dzīvi. Psihologi-kriminālisti apgalvo, ka par izvarošanas upuriem 60 % gadījumu kļūst sievietes, kurām nav regulāra dzimumdzīve.

Citi speciālisti apgalvo pretējo, proti, pārāk aktīva dzimumdzīve var apdraudēt veselību. Runa nav tikai par seksuāli transmisīvām slimībām. Piemēram, Magdeburgas universitātes pētnieki secinājuši, ka regulārs sekss hormonālo izmaiņu dēļ varot nelabvēlīgi ietekmēt sievietes mūža garumu. Tiesa: kas, kā un kāpēc netiek precizēts.

Un visbeidzot, vientuļai sievietei, kurai nav pastāvīga partnera, daudzi ginekologi iesaka nevis piekopt gadījuma sakarus, bet vispār atturēties, lai izvairītos no papilomas vīrusa, kas izraisa dzemdes kakla vēzi. Vienīgais, kas vieno visu speciālistu apgalvojumus ir tas, ka katrs cilvēks ir savādāks. Katram cilvēkam ir savas prioritātes – dažiem sekss ir pirmajā vietā, citiem nesvarīgs.

Pēdējiem atturēšanās no seksa nesagādā nekādus grūtības un traucējumus atšķirība no temperamentīgiem līdzpilsoņiem ar augstu seksualitāti. Turklāt lielāko tiesu ciešanas no seksa trūkuma mēs sev izgudrojam paši. Ne jau seksa trūkums mūsos rada mokas, bet apziņa, ka neatbilstam savam iedomātajam «pilnvērtības» tēlam, kuru pārsvarā radam, pakļaujoties masu mēdiju ietekmei. Patiesības labad jāsaka, ka seksā nav nekādu noteikumu un standartu. Tāpēc spriedelējumi par to, cik daudz jābūt seksam «priekš veselības» ir smieklīgi.

Komentāri (86)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu