Sinoptiķi nāk klajā ar laika prognozi nākamajai nedēļai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uzvaras parkā jau zied sakuras
Uzvaras parkā jau zied sakuras Foto: Evija Trifanova/LETA

Tuvākajā laikā Latvijā saglabāsies pavasarīgs siltums, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Vienlaikus vietām gaidāms lietus un arī pērkona negaiss.

Pirmdien, 29.aprīlī, no rīta austrumos debesis vēl būs skaidras, taču no rietumu puses mākoņu daudzums pakāpeniski palielināsies. Lietus gaidāms vien vakarā rietumu un centrālajos rajonos, kur lokāli būs novērojams arī pērkona negaiss.

Pūšot lēnam vējam, naktī vietām austrumos sabiezēs migla, dūmaka.

Dienā vējš pastiprināsies un pūtīs no dienvidaustrumiem, dienvidiem. Nakts stundās gaiss atdzisīs līdz +7…+12 grādiem, austrumu rajonos līdz +4…+7 grādiem, savukārt dienā maksimālā gaisa temperatūra būs +17…+22 grādi.

Otrdien, 30.aprīlī, un trešdien, 1.maijā, saules stari mīsies ar mākoņiem, kas vietām atnesīs īslaicīgu lietu, bet otrdien, iespējams, arī pērkona negaisu. Vējš pūtīs lēni, un naktī uz trešdienu atsevišķos rajonos veidosies migla. Diennakts tumšajās stundās gaisa temperatūra pieturēsies +8…+13 grādu robežās, bet dienās termometra stabiņš pakāpsies līdz +17…+22 grādiem, trešdien vietām pat līdz +24 grādu atzīmei. Piekrastes rajonos gan naktīs, gan dienās būs vēsāk.

Arī nedēļas otrajā pusē saglabāsies anticiklona ietekme.

Maija pirmajos datumos būs galvenokārt sauss laiks un tikai vietām gaidāms neliels lietus, savukārt vējš būs lēns. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā nedēļas sākumā, vien brīvdienās tā pazemināsies un dienās termometra stabiņš vairs nepārsniegs +20 grādu atzīmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu