Karjeru beidzis pazīstamais Vācijas biatlonists Greiss

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Par karjeras beigām 36 gadu vecumā trešdien paziņojis pazīstamais Vācijas biatlonists Mihaels Greiss.

«Es noslēdzu savu sportisko karjeru,» atzina Greiss, kurš 2006. gada Turīnas olimpiskajās spēlēs izcīnīja trīs zelta godalgas. «Pagājušajā nedēļā aizvadītās sacīkstes [Pasaules kausa posmā Estersundā] bija pēdējās manā karjerā. Katram sportistam pienāk brīdis, kad nepieciešams apstāties.»

Šīs sezonas Pasaules kausa pirmajā posmā Greiss ieņēma 67. vietu 20 kilometru distancē un netika iekļauts Vācijas izlases sastāvā dalībai šonedēļ paredzētajā otrajā posmā, kas risināsies Hohfilcenē, Austrijā.

Greiss 2002. gada Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs individuālajās sacensībās nespēja iekļūt labāko desmitniekā, bet pirmo reizi par pasaules čempionu viņš kļuva 2004. gadā, kad palīdzēja triumfēt Vācijas stafetes komandai.

Tomēr Greisa karjeras spilgtākie brīži bija Turīnā, kad viņš duelī ar slaveno norvēģi Oli Eināru Bjerndālenu uzvarēja 20 kilometros, bet tāpat tika pie zelta arī 15 kilometru distancē ar masu startu un stafetē.

2007. gadā Greiss uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā, Pasaules kausa posmos viņš labākais bija 11 reizes un tāpat arī tika pie 11 medaļām pasaules čempionātos, kuru vidū bija trīs zelti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu