Ko ēst un cik tērēt Ziemassvētkos?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: APOLLO

Visvairāk jeb 58% Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētkus plāno svinēt 24.decembrī. 8% Ziemassvētkus svinēs 7.janvārī (Ziemassvētku vakars pēc Pareizticīgās baznīcas kalendāra), portālu Apollo informēja Laura Vendele, «TNS Latvia» mārketinga vadītāja.

Ceturtā daļa iedzīvotāju Ziemassvētkus svinēs gan 24.decembrī, gan 7.janvārī.

Savukārt 8% Latvijas iedzīvotāju vispār neplāno svinēt Ziemassvētkus.

Vairāk kā puse (68%) to Latvijas iedzīvotāju, kas plāno svinēt Ziemassvētkus, piedalīsies gan svētku ēdienu pagatavošanā, gan arī produktu iegādē. Biežāk par pārtikas iegādi un ēdienu pagatavošanu Ziemassvētku galdam rūpēsies sievietes, kuras vecākas par 55 gadiem un tie, kuru personīgie ienākumi ir līdz 200 latiem.

TNS Latvia patērētāju uzvedības pētījumu eksperte Sigita Kalnakārkle norāda, ka tas, ka jaunieši retāk iegādāsies un gatavos ēdienus svētku galdam, varētu būt apliecinājums tam, ka Ziemassvētki tiks svinēti kopā ar vecākiem ģimenes lokā.

Lai iegādātos visus nepieciešamos produktus svētku galdam, vidēji tiek plānots apmeklēt trīs tirdzniecības vietas un tērēt apmēram 20-30 latus. Vairāk kā puse aptaujāto plāno iepirkties Maxima (60,8%) un Rimi (54%) veikalos, gandrīz trešdaļa - tirgū (31%), savukārt, apmēram desmitā daļa Latvijas iedzīvotāju produktus svētku galdam plāno iegādāties Top! (11%), Iki (11 %) un Elvi (11%) veikalos.

Lielākā daļa aptaujāto Ziemassvētku galdā iecerējuši likt dažādus salātus (74%), saldumus (63%) un piparkūkas (61%). Jaunieši biežāk kā gados vecāki iedzīvotāji galdā plāno likt salātus, saldumus, kūkas, piparkūkas, atspirdzinošos bezalkoholiskos dzērienus, sulas un arī dažādus alkoholiskos dzērienus. Savukārt gados vecāki iedzīvotāji biežāk plāno cept gaļas cepeti, gatavot zivis, pelēkos zirņus un galdā likt svaigus vai konservētus augļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu