Kolizeja restaurācijai piesaistīs privātu finansējumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/«Scanpix»

Itālijas valdība plāno restaurēt Kolizeju, piesaistot arī sponsoru finansējumu, kas segtu daļu no nepieciešamajiem 25 miljoniem eiro (17,6 miljoniem latu), vēsta «Lenta.ru».

Pēc Itālijas Kultūras ministrijas pārstāvju teiktā, papildus finansējuma iegūšanai tiks pārdoti reklāmas laukumi. Kā vēsta ministrijas paziņojums, reklāmai būs jābūt savienojamai ar Kolizeja vēsturisko un kultūras nozīmi. Informācija par to, kā tieši izskatīsies reklāma, tiks izplatīta vēlāk, tomēr ministrijas pārstāvis uzsvēra, ka «itāliešu estētiskā gaume nav tāda kā ASV».

Plānots, ka remontdarbi sāksies šā gada oktobrī un turpināsies līdz 2013.gadam Visu restaurācijas laiku slavenais Romas amfiteātris būs atvērts tūristiem.

Restaurācijas laikā tiks notīrīta fasāde, uz kuras gadu gaitā nosēdušies kvēpi, kā arī ierīkots papildus apgaismojums. Tāpat tiks uzlabota būves drošība, kā arī atvērtas līdz šim apmeklētājiem nepieejamas Kolizeja daļas, ieskaitot pazemes zonu, kur savu uznācienu gaidīja gladiatori un dzīvnieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu