Krievijā policisti autovadītājiem vairs nevarēs atņemt numuru zīmes (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: themactep, CC BY-NC 2.0

Maskavas Ceļu policija uzsākusi reidu, kas vērsts pret automašīnu vadītājiem, kas savus spēkratus aprīkojuši ar pārāk tumšiem stikliem. Pārkāpuma gadījumā likumsargi noņem attiecīgajam auto numura zīmes, taču drīzumā šī prakse varētu tikt pārtraukta, ziņo Krievijas mediji.

Saskaņā ar noteikumiem, priekšējam vējstiklam un sānu logiem jālaiž cauri vismaz 70% gaismas. Pirmdien sāktā reida laika Ceļu policijas darbinieki sodījuši autovadītājus, noņemot spēkratiem numuru zīmes.

Autovadītājam nākamās 24 stundas ir tiesības braukt bez numuru zīmēm. Šajā laikā viņam pārkāpums jānovērš un jāierodas policijā uz atkārtotu pārbaudi, kuru izturot, autovadītājs numuru zīmes saņem atpakaļ.

Tagad Krievijas likumdevēji plāno šo praksi atcelt. Tam par iemeslu nav apsvērums, ka ceļu satiksmē piedalās automašīnas bez numuru zīmēm, bet gan apstāklis, ka automašīnu īpašnieki varot legāli izgatavot numuru kopijas un tas šo soda mēru padarot par bezjēdzīgu, uzskata deputāti.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu