Latvijas autoparkā 86% veido lietotās automašīnas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

86% no valstī esošā kopējā autoparka veido lietotas automašīnas, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijā (LPAA).

2010. gada dati liecina, ka Latvijā reģistrēto vieglo automobiļu vidējais vecums ir 14 gadi, tehniskā kārtībā esošo vieglo automobiļu vidējais vecums - 12 gadi.

Eiropā automašīnu vidējais vecums esot 7,6 gadi. Piemēram, Igaunijā šis rādītājs ir astoņi gadi, bet Luksemburga ir valsts ar visjaunāko autoparku - 3,8 gadi.

LPAA valdes priekšsēdētājs Viktors Kulbergs prognozē, ka Latvijai būs vajadzīgi vairāki gadi, lai pietuvotos vidējam Eiropas rādītājam.

Šā gada sešu mēnešu statistikas dati liecina, ka Latvijā pirmreizēji reģistrēti 4000 jaunu automašīnu, savukārt Igaunijā - 7503 un Lietuvā - 6623 vienības.

LPAA prognozē, ka šā gada nogalē Latvijā reģistrēto automobiļu vienību skaits varētu sasniegt 9200 ar tendenci katru gadu reģistrāciju skaitam pieaugt par tūkstoš vienībām, līdz eiro ieviešanai 2014.gadā sasniedzot 12 500 pirmreizējās reģistrācijas.

Šā gada pirmajā pusgadā populārākie jaunu automašīnu markas un modeļi ir bijuši «Volkwagen Golf» (192 vienības), «Renault Megane» (163), «Volkswagen Passat» (112), «Škoda Octavia» (105), «Toyota Avensis» (104), «Ford Focus» (100) un «Opel Astra» (100).

Lietotu vieglo automobiļu popularitātes piecinieku veido «Volkswagen», «Audi», «Volvo», «Opel» un BMW marku spēkrati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu