Latvijas junioriem minimāls zaudējums pret Zviedriju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pasaules U-18 čempionātā augstākajā divīzijā šovakar Latvijas jaunie hokejisti B apakšgrupās mačā ar 1:3 zaudēja Zviedrijas vienaudžiem.

Pirmajā trešdaļā Latvijas komanda divreiz spēlēja vairākumā, taču vārtus gūt neizdevās. Perioda vidū Daniels Riekstiņš saņēma noraidījumu līdz spēles beigām, tomēr arī zviedri piecu minūšu laikā pārspēt Ivaru Punnenovu neparata.

Spēles rezultātu otrās trešdaļas 6. minūtē atklāja zviedru uzbrucējs Matiass Kalins, bet perioda izskaņā Latvijas U-18 izlase izturēja divas minūtes skaitliskajā mazākumā. Izlīdzinājumu Latvijas komanda panāca trešā perioda 3. minūtē, kad vārtus guva Ričards Kondrāts, taču jau pēc brīža Latvijas izlase palika mazākumā un trešdaļas 5. minūtē Filips Forsbergs atguva zviedriem vadību.

Mača galotnē Latvijas U-18 hokejisti divreiz spēlēja vairākumā, turklāt nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr izcīnīt vismaz neizšķirtu neizdevās un 35 sekundes līdz cīņas beigām Eliass Lindholms ieraidīja ripu tukšos vārtos.

Latvijas izlases vārtsargs Punnenovs atvairīja 38 no 40 pretinieku metieniem, bet kolēģis pretējos vārtos Markuss Hogbergs tika galā ar 20 no 21 metiena.

Atgādinām, ka turnīra pirmajā spēlē Latvija ar 1:6 zaudēja Krievijai, bet otrajā mačā ar 4:2 pārspēja Šveici.

B apakšgrupas pēdējā spēlē pirmdien, plkst. 17.00 Latvijas U-18 hokejisti mērosies spēkiem ar Vācijas vienaudžiem.

Pirmo vietu ieguvēji automātiski iekļūs pusfinālā, otrās un trešās vietas ieguvēji cīnīsies ceturtdaļfinālā, bet ceturtās un piektās vietas īpašniekiem būs jāspēlē par vietas saglabāšanu elitē.

B apakšgrupas turnīra tabula

1. Zviedrija    3   3 0 0 0    18:4    9
2. Krievija      2   1 0 0 1     8:5     3
3. Latvija      3   1 0 0 2   6:11   3
4. Vācija         2   1 0 0 1    5:10   3
5. Šveice        2   0 0 0 2    4:11   0

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu