Lietuvas robežsargi neielaiž valstī baltkrievu automobili ar padomju simboliku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lietuviešu robežsargi nav ielaiduši valstī Baltkrievijas pilsoņa vadītu automobili ar padomju simboliku, kas Lietuvā aizliegta.

Kā teikts Lietuvas valsts robežapsardzes dienesta paziņojumā, naktī uz otrdienu Lavorišķu robežkontroles punkta darbinieki gatavojušies parastajā kārtībā pārbaudīt automobili «Porsche 996» ar Baltkrievijas valsts numura zīmi.

26 gadus vecā autovadītāja dokumenti bijuši kārtībā un viņam bijusi vīza iebraukšanai Lietuvā, bet robežsargi ievērojuši, ka uz koši sarkanā motora pārsega uzzīmēts dzeltens sirpis ar āmuru un piecstaru zvaigzne.

Lietuvas teritorijā kopš 2008.gada aizliegts atklātībā demonstrēt nacistiskās Vācijas, Padomju Savienības un Lietuvas PSR simboliku, tādēļ robežsargi autovadītāju informējuši, ka viņa automobilis Lietuvā netiks ielaists, un piedāvājuši turpināt ceļu kājām vai ar autobusu.

Baltkrievijas pilsonis tā rīkoties atteicies un devies atceļā.

Lietuvas Administratīvo tiesību pārkāpumu kodekss par nacistisko vai komunistisko simbolu izplatīšanu un demonstrēšanu paredz naudassodu 500 līdz 1000 litu (102 līdz 204 latu) apmērā, bet minētajam Baltkrievijas pilsonim šāds sods nav piespriests, jo viņš tā arī nav iebraucis Lietuvas teritorijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu