LLU rektora vēlēšanām pieteikti četri kandidāti (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz janvāra beigām Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) fakultātes un struktūrvienības var izvirzīt kandidātus LLU rektora vēlēšanām, kas notiks šī gada maijā. Uz rektora amatu var pieteikt tikai profesorus, kas LLU nostrādājuši vismaz piecus gadus, informēja Ilvija Gaidukoviča, LLU Sabiedrisko attiecību un karjeras centra korespondente.

Rektora vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Uldis Iljins atklāj, ka divus mēnešus ilgajā LLU rektora amata kandidātu izvirzīšanas periodā parasti ir novērojami divi aktivitātes viļņi: "Pieteikt kandidātus var LLU fakultāšu domes un struktūrvienību padomes. Parasti domes sēdes notiek katra mēneša trešajā trešdienā, tāpēc pirmais pieteikumu vilnis jau bija decembrī, bet otrs vēl tikai gaidāms - nākamtrešdien, 15.janvārī, būs kārtējās domes sēdes, kurās fakultātes, kas to vēl nav izdarījušas, varēs diskutēt, izvērtēt un koleģiāli izvirzīt savus kandidātus."

Viņš arī atgādina, ka domes sēžu izrakstus, kuros norādīti izvirzītie kandidāti, jāiesniedz LLU zinātniskajai sekretārei Tatjanai Tabunovai.

Kad noslēgsies kandidātu izvirzīšanas periods, vēlēšanu komisija pārbaudīs, vai kandidātu pieteikšana notikusi atbilstoši LLU rektora vēlēšanu nolikumam un saņemtos pieteikumus nodos LLU Personāldaļas speciālistiem, kuri savukārt izvērtēs, vai izvirzītie kandidāti atbilst rektora amata prasībām.

Pēc tam vēlēšanu komisija vērsīsies pie visiem kandidātiem ar lūgumu rakstiski paziņot, vai viņi vēlas vai nevēlas kandidēt uz jaunā LLU rektora amatu. Kopējais kandidātu saraksts tiks izziņots ne vēlāk kā 15 dienas līdz vēlēšanām, kas notiks maijā.

LLU Konventa priekšsēdis Voldemārs Bariss informē, ka saskaņā ar vēlēšanu nolikumu ir jāveicina visu kandidātu uzstāšanās un viņu ideju apspriešana gan universitātes kolektīvā, gan presē, tāpēc Konventa un Senāta vadība kopā ar vēlēšanu komisiju un Sabiedrisko attiecību un karjeras centru organizēs vēlēšanu diskusijas, kurās katram no kandidātiem būs jāizklāsta sava LLU attīstības vīzija un jāiepazīstina ar savu plānoto darbības programmu. Jāatzīmē, ka pašā vēlēšanu dienā kandidātu piemērotība amatam un citu ar kandidātiem saistītu tēmu publiska apspriešana vairs netiks pieļauta.

Rektora vēlēšanas organizē un vada LLU Senāta apstiprināta vēlēšanu komisija 12 cilvēku sastāvā. Atbilstoši vēlēšanu nolikumam, komisijas sastāvā nevar būt rektora amata kandidāti un tiem tieši pakļauti darbinieki. Par rektora vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju ievēlēts profesors U.Iljins, par priekšsēdētāja vietnieku - profesore Edīte Birģele un par sekretāri - profesore Andra Zvirbule-Bērziņa. Komisijā ievēlēti vēl astoņi pārstāvji no katras fakultātes.

Plašāka informācija par vēlēšanu organizēšanas kārtību un vēlēšanu procedūru atrodama LLU Rektora vēlēšanu nolikumā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu