Mourinju pēc «Real» neveiksmes Spānijas čempionātā padodas cīņā par čempionu titulu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam, kad punktus Spānijas futbola čempionāta spēlē svētdien zaudēja esošie valsts čempioni Madrides «Real», vienības galvenais treneris Žozē Mourinju publiski atzina sakāvi cīņā par valsts spēcīgākās komandas godu.

Aizvadītajā mačā «Real» savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1) ar Barselonas «Espanyol» komandu, kas ļāva «Barcelona» futbolistiem turnīra kopvērtējumā izveidot jau deviņu punktu atrāvienu un 13 punktu pārsvaru pār karalisko Madrides klubu.

Spēles 31. minūtē viesus vadībā izvirzīja uzbrucējs Serhio Garsija, bet pirmā puslaika kompensācijas laikā 1:1 panāca portugālis Krištianu Ronaldu. Otrā puslaika trešajā minūtē cits portugālis Faviu Koentrau jau izvirzīja vadībā «Real» komandu, tomēr divas minūtes pirms cīņas beigām neizšķirtu atjaunoja urugvajiešu pussargs Huans Alvins.

«Uzvarēt čempionātā tagad ir neiespējami,» pēc mača skarbs bija Mourinju. «Šī ir pirmā reize manā karjerā, kad manis vadītā komanda ir tik tālu no sava uzdevuma izpildes. Nevēlos no tā uzburt drāmu - attiekšos pret to kā pret jaunu pieredzi.»

Tikmēr «Barcelona» futbolisti svētdienas mačā tika pie graujoša panākuma, kad ar 4:1 (2:1) savā laukumā uzvarēja turnīra vicelīderus Madrides «Atletico».

Divus vārtus uzvarētāju labā guva argentīnietis Lionels Mesi, kurš vietējā čempionātā šosezon guvis jau 25 vārtus, bet kalendārajā gadā kopumā bijis precīzs 90 reizes. Jaunu visu laiku labāko rezultātu, pārspējot vācieša Gerda Millera 40 gadus veco rekordu, Mesi sasniedza, kad 9. decembrī guva savus 86.vārtus šogad.

Pārējos vārtus «Barcelona» labā guva brazīliešu aizsargs Adrianu un Serhio Buskets, bet viesu rindās 31. minūtē precīzs bija Kolumbijas izlases uzbrucējs Radamels Falkao, uz to brīdi izvirzot «Atletico» vadībā ar 1:0.

«Barcelona» ir vienīgā komanda čempionātā, kas šosezon cīnās bez zaudējumiem.

Kopvērtējumā «Barcelona» ieņem pirmo vietu ar 46 punktiem 16 spēlēs, bet «Atletico» kontā 37 punkti, kas dod otro pozīciju. «Real» vienība ar 33 punktiem ieņem trešo vietu, bet ceturtie ar 28 punktiem ir «Malaga» futbolisti, kuri sestdien ar 2:0 (0:0) viesos uzvarēja «Sevilla».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu