Nāk klajā ar pārsteidzošām ziņām saistībā ar pazudušo lidmašīnu (109)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirms nedēļas pazudušā «Being 777-200» lietā klajā nāk arvien jauna informācija, proti – ārvalstu mediju rīcībā esošā informācija liecina, ka signāls no lidmašīnas saņemts vēl septiņas stundas pēc lainera pazušanas.

Iepriekš tika ziņots, ka no kompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīnas, kurā atradās 236 cilvēki, signāls pēdējo reizi fiksēts nepilnu stundu pēc izlidošanas, tomēr britu telekanāls «Sky News» vēsta, ka signāls saņemts arī septiņas stundas pēc tam, kad lidmašīna pazuda no radariem.

Tiek ziņots, ka pēdējais signāls no lidmašīnas saņemts, kad tā jau bijusi nolaidusies uz sauszemes, tomēr joprojām nav atbildes – ja lidmašīna ir veiksmīgi nosēdusies, kur tā atrodas.

Neoficiāli ASV eksperti jau pieļāvuši, ka lidmašīna ir nolaupīta, turklāt tās pasažieri ir dzīvi un tiek turēti par ķīlniekiem. Specdienestu pārstāvji bažījas, ka lidmašīna, iespējams, nolaupīta, lai vēlāk to izmantotu teroristu uzbrukumā.

Vēl vairāki britu mediji vēsta, ka lidmašīnas kapteinis bijis fanātisks Malaizijas opozīcijas līdera Anvara Ibrahima atbalstītājs. Ibrahims Malaizijā tika notiesāts par homoseksuālismu dažas stundas pirms tam, kad lidmašīna pazuda.

Interesanti, ka mediju rīcībā ir arī lidmašīnas kapteiņa fotogrāfija, kurā redzams pilots, kam mugurā ir t-krekls ar uzrakstu «Demokrātija ir mirusi».

Tāpat tiek ziņots, ka lidmašīnas kapteiņa ģimene – sieva un trīs bērni - tikai dienu pirms lainera pazušanas pametusi mājas.

Lidmašīna «Boeing 777-200» ar 227 pasažieriem un 12 apkalpes locekļiem bija ceļā no Malaizijas galvaspilsētas Kualalumpuras uz Ķīnas galvaspilsētu Pekinu, kad ar to pārtrūka sakari. Tas notika 8.martā pulksten 2.40 pēc vietējā laika (7.martā 23.40 pēc Latvijas laika) virs Dienvidķīnas jūras netālu no Vjetnamas dienvidu provinces Kamau neilgi pirms tam, kad aviolainerim bija paredzēts pāriet Vjetnamas Hošiminas lidojumu kontrolcentra atbildības zonā.

Malaizijas aizsardzības un transporta ministrs svētdien paziņoja, ka lidmašīnas meklēšanā iesaistīto valstu skaits ir pieaudzis no 14 līdz 25.

Komentāri (109)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu