Nākamgad ārstu alga būs 654 lati, medicīnas māsu — 392

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Vidējā mēneša darba samaksa ārstiem nākamgad būs 654 lati, vidējam medicīniskajam personālam 392 lati, bet jaunākajam medicīniskajam personālam — 262 lati pirms nodokļu nomaksas, «Apollo» informēja Veselības ministrijas (VM) Komunikācijas departamentā.

Ārstiem alga pieaugs par 80 latiem, ārstniecības un pacientu aprūpes personām — par 48 latiem, savukārt ārstniecības un pacientu aprūpes atbalsta personām algas būs par 32 latiem lielākas.

Šāds pieaugums pilnībā atbilst programmas «Cilvēkresursu attīstība veselības aprūpē 2006.-2015.gadam» paredzētās darba samaksas pieauguma grafikam veselības aprūpē nodarbinātajām personām, norāda ministrija.

Kopš 2007.gada vidējā darba samaksa ārstiem ir 574 latu, kas ir par 134 latiem vairāk nekā 2006. gada otro pusgadu, bet ārstniecības un pacientu aprūpes personām — 344 lati, kas ir par  80 latiem vairāk. Savukārt  ārstniecības un pacientu aprūpes atbalsta personāls saņem 230 latus — par 54 latiem vairāk nekā 2006. gadā.

Ministrija vēlreiz uzsver, ka darba samaksas nodrošināšanas atšķirības ārstniecības iestādēs, ir atkarīgs arī no tā, ko  ārstniecības iestāžu vadītāji izvirza par prioritātēm — algas, tehnoloģijas vai remontus.

VM aicina veselības aprūpes speciālistus un viņu pārstāvošās arodorganizācijas runāt ne tikai par darba samaksas pieaugumu mediķiem, bet arī par savstarpējās attieksmes un iejūtības uzlabošanu pret pacientiem, ko faktiski sabiedrība  no mediķiem arī sagaida.

Tāpat ministrija aicina turpināt problēmas risinājumu meklējumu sarunu ceļā, izvairoties no radikālām akcijām. Ministrija atgādina, ka Ģimenes ārstu asociācija, Latvijas slimnīcu biedrība un Latvijas Māsu Arodbiedrība un asociācija iestājas pret streiku kā problēmu risinājumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu