Nākamnedēļ Latvijā sola pamatīgu karstumu (114)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro / Bastian/Scanpix

Nākamās nedēļas sākumā Latvijā no dienvidiem ieplūdīs silts gaiss, otrdien temperatūra var paaugstināties līdz +26 grādiem. Pastāv neliela iespēja, ka trešdien gaiss sakarsīs līdz pat +29 grādiem, liecina jaunākā «Global Forecast System» prognoze.

Tuvākajās dienās gaidāms visai vēss laiks, brīžiem līs. Pirmdien saule gaisu sasildīs līdz +17..+22 grādiem, lai gan naktī valsts lielākajā daļā temperatūra noslīdēs līdz +3..+8 grādiem un iespējamas nelielas salnas. Naktī uz otrdienu gaisa temperatūra vairs nav gaidāma zemāka par +7..+13 grādiem, dienā prognozēta temperatūras paaugstināšanās līdz +21..+26 grādiem.

Saskaņā ar pašreizējo prognozi trešdien gaiss sakarsīs līdz +24..+29 grādiem, tomēr šīs prognozes piepildīšanās varbūtība ir mazāka par 50 procentiem, jo no rietumiem iespējama vēsa gaisa ieplūšana, tādēļ trešdiena var būt arī krietni vēsāka nekā otrdiena. Siltajās dienās pūtīs mēreni stiprs dienvidu vējš.

+25 grādu atzīme pēdējoreiz tika sasniegta 19.augustā. Šogad Latvijā līdz šim bijušas tikai 29 dienas ar gaisa temperatūru +25 grādi vai vairāk, vairums no tām - jūlijā.

Komentāri (114)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu