Nedēļas vidū gaidāms stiprs un ilgstošs lietus

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

No trešdienas līdz piektdienai Latvijā iespējams liels nokrišņu daudzums, vietām līs ilgstoši un stipri, dažviet plosīsies pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Šajās dienās laikapstākļus Latvijā noteiks ciklons, kas atdalīs vēsu gaisu rietumos un siltu gaisu austrumos. Nedēļas nogalē līs maz.

Otrdien vēl gaidāms sauss laiks, lai gan būs vairāk mākoņu. Iegriezīsies neliels austrumu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz 0..+6 grādiem, daudzviet gaidāmas salnas, dienā temperatūra pakāpsies līdz +15..+19 grādiem.

Turpmākajās trijās naktīs salnas vairs nav gaidāmas, valsts austrumos gaisa temperatūra reizēm nenoslīdēs zemāk par +13 grādiem. Palaikam līs, vietām ilgstoši un stipri, gaidāms arī pērkona negaiss.

Saskaņā ar pašreizējo «Global Forecast System» prognozi trešdien gaisa temperatūra daudzviet pakāpsies līdz +20..+23 grādiem, ceturtdien Kurzemē varētu būt +8..+9 grādi, bet Latgalē un Vidzemē aizvien iespējams siltums līdz +22..+24 grādiem. Nedēļas nogalē maksimālā gaisa temperatūra varētu būt +15..+21 grāds.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu