Piebalgs noraida savu kandidatūru premjera amatam (133)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas Savienības (ES) komisārs Andris Piebalgs noraidījis savu kandidatūru Ministru prezidenta amatam, uzzinājis Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Piebalgs raidījumam atzinis, ka ir bijis pārāk ilgi prom no Latvijas un nepārzina iekšpolitisko situāciju, tāpēc piedāvājumu kļūt par premjeru tomēr noraidīs.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš Piebalgu telefoniski bija uzrunājis kā potenciālo kandidātu uz premjerministra amatu. Sākotnēji «Panorāma» ziņoja, ka Piebalgs varētu piekrist Bērziņa piedāvājumam un vēlētos vadīt maksimāli plašu koalīciju, taču tagad zināms, ka Piebalgs piedāvājumu noraidīs.

Neoficiāli kuluāros izskan arī dažādi pieņēmumi par citiem iespējamiem kandidātiem, piemēram, par pašreizējo aizsardzības ministru Arti Pabriku (V), demisionējošo satiksmes ministru Aivi Roni, Latvijas pastāvīgo pārstāvi NATO Māri Riekstiņu un citiem. Politiķi gan neapstiprina, ka no šiem cilvēkiem kāds būtu uzrunāts šim amatam.

Komentāri (133)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu