VIDEO Par bīstamu atzītās daudzdzīvokļu ēkas iemītnieki Ogrē jūtas atstāti likteņa varā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Biju arī domē, tur man piedāvāja kopmītnes." Par bīstamu atzītā daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji jūtas atstāti likteņa varā
"Biju arī domē, tur man piedāvāja kopmītnes." Par bīstamu atzītā daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji jūtas atstāti likteņa varā Foto: Ekrānuzņēmums no TV3 sižeta

Ir pagājusi teju nedēļa, kopš Draudzības ielas daudzdzīvokļu nams Ogrē atzīts par bīstamu. Būvekspertiem atklājot plaisas gan mājas nesošajās konstrukcijās, gan pārsegumos, vietējā būvvalde lēma pārtraukt ēkas ekspluatāciju, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "TV3 Ziņas".

Vieni un neziņā – tā jūtas Draudzības ielas ceturtā nama iedzīvotāji Ogrē, kuriem līdz trešdienai, 8. maijam, ēka bija jāatbrīvo.

Piespiedu pārvākšanās sākta pirmdien, 6. maijā. Trešdien, 8. maijā, lielākā daļa daudzdzīvokļu nama iedzīvotāju bīstamo ēku bija pametuši, tomēr vēl pa retam iedzīvotājam turpināja namu apdzīvot. Starp tiem arī Ligita.

"Biju arī domē, tur man piedāvāja kopmītnes. Piedodiet man, tur tādas sejas staigā, rupji neteikšu, kopēja duša, kopēja vanna, ko es tur darīšu, drausmas. Aizgāju tagad uz Draudzības 16 īrēt, bet tur šausmīga nauda, es nezinu, vai to varēšu pavilkt," stāsta sieviete.

Kā rīkoties turpmāk? Tas mājas iedzīvotājiem neesot skaidrs. Nedz būvvalde, nedz arī namu apsaimniekotājs tiem nesniedz nekādu informāciju.

Ogres novada pašvaldība norāda, ka tās rokas ir sasietas. Palīdzēt iedzīvotājiem pašvaldība var vien ar transportu mantu pārvešanai vai pagaidu dzīvokļiem. Pārējais iedzīvotājiem diemžēl jāiznes uz pašu pleciem, jo māja ir privātīpašums.

Plašāk skaties televīzijas kanāla TV3 raidījuma "TV3 Ziņas" sižetā! 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu