Pirmais zaudējums U-16 izlasei Eiropas čempionātā (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Fibaeurope.com

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase Bulgārijā notiekošā Eiropas čempionāta otrajā mačā šodien piedzīvoja sagrāvi pret Krievijas vienaudzēm ar vairāk kā pussimta punktu deficītu.

B apakšgrupas otrās kārtas cīņas ietvaros Latvijas basketbolistes zaudēja ar rezultātu 39:90 (15:23, 4:24, 2:24, 18:19).

Lai arī mačā pirmās trīs minūtes iesākās ar līdzvērtīgu cīņu (7:7), līdz pirmās ceturtdaļas beigām krievietes bija iekrājušas astoņu punktu pārsvaru. Otrā ceturtdaļa izvērtās neveiksmīga Latvijas izlasei - mūsu basketbolistes desmit minūšu laikā guva vien četrus punktus, bet Krievijas izlase iespēja 24. Trešā ceturtdaļa Latvijas izlasei turpinājās ar "sausuma periodu", kas bija jau ieildzis vairāk kā 11 minūšu garumā. Šajā ceturtdaļā Latvijas izlase piedzīvoja vēl iespaidīgāku sagrāvi ar 2:24, bet Krievija jau bija iekrājusi 50 punktu pārsvaru. Mača noslēdzošās desmit minūtēs Latvijas izlase rādīja līdzīgu sniegumu (18:19), taču spēles beigu signāls liecināja par piedzīvotu sagrāvi.

Latvijas valstsvienības rindās 14 punktus izdevās gūt Dignai Strautmanei, bet neviena cita spēlētāja nespēja pārsniegt desmit punktu robežu. Tajā pašā laikā Krievijas izlasē ar 21 gūtu punktu izcēlās Raisa Musina, bet rezultatīvas bija visas 12 komandas basketbolistes.

Pirmās kārtas mačos ceturtdien Latvijas izlase ar 65:56 uzvarēja Zviedriju, bet Krievija ar 76:44 sagrāva Turciju.

Turnīra pirmā posma B apakšgrupas noslēdzošajā mačā Latvijas izlase sestdien tiksies ar Turciju, saglabājot cerības kvalificēties čempionāta otrajam posmam.

Komandas ir sadalītas četrās apakšgrupās, pa četrām komandām katrā. Grupas trīs labākās vienības turpinās cīņu par medaļām, bet vienai nāksies nosargāt vietu A divīzijā. Čempionāta otrajā kārtā 12 labākās komandas tiks sadalīta divās grupās, līdzi ņemot divu maču rezultātus no pirmās kārtas spēlēm. Savukārt ceturtdaļfinālā iekļūs otrās kārtas katras grupas četras labākās vienības, atlikušajām četrām savā starpā sadalot 9.-12. vietu.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu