Prognoze: Vai gaidāms stabils ziemas sākums? (20)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sākot ar svētdienu, 24.novembri, Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss, tomēr stabils sals un noturīga sniega sega novembra beigās un decembra sākumā Latvijā vēl nav gaidāma, liecina pašreizējā «Global Forecast System» prognoze.

Svētdien Latvijā palaikam nedaudz līs, dienas gaitā valsts rietumu un centrālajā daļā gaidāms arī stiprāks lietus un sniegs, un vietām, visticamāk, izveidosies neliela sniega kārta. Svētdienas pievakarē ceļi daudzviet apledos.

Naktī uz pirmdienu gaisa temperatūra noslīdēs līdz -1..-6 grādiem, bet piekrastē – līdz 0..+4 grādiem. No jūras nākoši mākoņi pirmdien vietām – galvenokārt Kurzemes piekrastē – atnesīs slapju sniegu; visā valstī uzspīdēs saule un gaisa temperatūra nepārsniegs 0..+5 grādus, pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš.

Turpmākajās divās naktīs gaidāms sals līdz -7 grādiem.

Saskaņā ar pašreizējo prognozi nedēļas vidū rietumu vējš atkal atnesīs siltāku gaisu – ceturtdien termometra stabiņš pakāpsies līdz +4..+8 grādiem. Savukārt, sagaidot Pirmo adventi, atgriezīsies dzestrāks gaiss un jau daudzviet valstī zeme varētu būt balta.

Pēc tam decembra sākumā no jauna iespējams atkusnis.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu