Taupīgas saimnieces var pagatavot gardu ēdienu, kuru var pasniegt kā uzkodu vai pamatēdienu.
Reņģes alus mīklā
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams:
600g reņģu
250 ml gaišā alus
150g miltu
25g kartupeļu cietes
sāls
pipari
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Reņģes notīra, nomazgā, notecina lieko ūdeni.
No alus, miltiem, cietes, sāls un pipariem (vai jebkurām garšvielām pēc izvēles, var pielikt sinepes) pagatavo mīklu. Pannā sakarsē eļļu, reņģes panē mīklā, cep eļļā gaiši brūnas (eļļai jābūt tik daudz, lai reņģes nosegtu).
Variants: šādā mīklā var panēt un vārīt eļļā sēnes, sīpolus, garneles (kā iesaka mūsu lasītāji), dārzeņus vai saknes.