Sastāvdaļas:
augu eļļa
100 ml ūdens
30 g sinepju
6 olas
100 g miltu
1 kg reņģu
Reņģes mīklā ar asumiņu
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pagatavošana:
Reņģes notīra tā, lai veidotos reņģu fileja. Liek uz dēlīša ar spīdīgo pusi uz leju. Tur, kur bija vidējā asaka, smērējam sinepes un liekam otru filejas gabalu pa virsu. Sagatavojam pannu. Kamēr panna karst, sagatavojam mīklu: traukā iesitam olas, pievienojam miltus un ūdeni. Mīklai jābūt biku biezākai nekā plānām pankūkām. Uzlejam uz panas eļļu, filejas gabaliņus apviļājam mīklā un cepam uz pannas, kamēr brūni. Garšvielas - pēc sirds patikas. Var pasniegt ar kartupeļiem vai nākošā rītā uz maizītes :)