Rīgā viesosies Gunārs Birkerts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

2010.gada 25.martā Rīgā viesosies arhitekts Gunars Birkerts, lai piedalītos monogrāfijas «Gunnar Birkerts: Metaphoric Modernist» atvēršanā, portālu «Apollo» informēja Ieva Zībārte.

Birkerts ir visu laiku ražīgākais un ievērojamākais latviešu arhitekts, pēc kura projektiem uzceltas neskaitāmas publiskās būves - universitāšu ēkas, bibliotēkas, muzeji.

Grāmatu «Gunnar Birkerts: Metaphoric Modernist» 2009.gadā izdeva vācu arhitektūras un mākslas grāmatu izdevniecība Axel Menges, un tā operē ar divām svarīgām arhitekta dzīves komponentēm - latvisko izcelsmi un augsti novērtēta amerikāņu arhitekta darbu. Pirmo grāmatas ievadā saistoši apraksta arhitekta dēls, pazīstamais literāts Svens Birkerts, piedāvājot emocijām un informatīvām detaļām bagātu ieskatu tēva dzīvē no agrīnajiem dzīves gadiem Latvijā līdz profesionālajai izaugsmei un sasniegumiem ASV. Birkerta projektus grāmatā savukārt komentējis arhitekts Mārtins Švarcs, zināmākās ēkas apskatot nodaļās Ekspresīvais minimālisms, Pazemes un virszemes ēkas, Itālijas gadi u.c. Grāmatu izceļ saistoši biogrāfiskie fakti un laikmetīga pieeja darbu atlasē un analīzē.

Grāmatas «Gunnar Birkerts: Metaphoric Modernist» atvēršana notiks 2010.gada 25.martā plkst. 18.00 grāmatu un dizaina veikalā Lukabuka Rīgā, 11.novembra krastmalā 35, www.lukabuka.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu