Rotaļlietu mainīšanas pasākums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Priecē, ka «Mantu maiņa» pamazām kļūst par tradīciju, kurā katru reizi piedalās arvien jaunas ģimenes ar maziem bērniem. Aprīlī «Mantu maiņa» tiek rīkota «Lielās talkas» zīmē - «Tīra Latvija sākas tavā galvā». Pārlūkojot bērnu rotaļlietu plauktus un mantu kastes, un izvērtējot, kuras no tām kļuvušas liekas un apmaināmas, iespējams ne vien iegūt jaunas rotaļlietas mazuļa priekam, bet arī aiztaupīt Latvijas dabai izmestus atkritumus vai pasaulei piesārņojumu, kas rodas ražojot vēl vienu mantiņu.

Tieši tā - «Mantu maiņā» iespējams atnest savas rotaļlietas, kas vairs nesagādā prieku, lai apmainītu tās pret citu bērnu spēļmantām un tā dotu otru elpu jaukām lietām. Šoreiz aicinām apmaiņai nest arī DVD ar bērnu ierakstiem (multfilmām vai filmām), kā arī ieskatīties garāžā vai šķūnītī, nolūkojot maiņai dažādus braucamos, āra rotaļlietas un bērnu sporta inventāru, jo vasara taču tepat degungalā.

Īsi par «Mantu maiņu» - tas ir bezpeļņas-daudzprieka rotaļlietu apmainīšanas pasākums, kurā ieguvēji ir visi. Tajā piedalās saudzīgi lietotas vai jaunas, bet nevajadzīgas rotaļlietas. Pavasara «Mantu maiņa» notiks aprīļa otrajā nedēļā bērnu preču veikaliņā «muki.lv» Baznīcas ielā 31. Un kārtība ir sekojoša.

  • Vairākas dienas (no 8. līdz 12. aprīlim) vecāki un paši bērni var nodot rotaļlietas, kas vairs nesagādā tādu prieku kā sākumā, pretī saņemot jaunieviestu valūtu – muki lati.
  • Ikviena rotaļlieta, kas ir saudzīgi lietota, tīra un ar prieku citam bērnam lietojama, tiks novērtēta vērtībā no 1 līdz 5, par ko varēs saņemt atbilstošu naudiņu skaitu.
  • Nedēļas izskaņā – sestdienā, 13. aprīlī no plkst. 11 līdz 15 – ikviens, kura rīcībā būs muki lati, varēs tos iztērēt, iegādājoties jaunas rotaļlietas no «Mantu maiņas» plaukta. Rotaļlietas varēs izvēlēties pēc principa «kurš pirmais brauc, pirmais maļ» – pirmajiem nācējiem, protams, rotaļlietu izvēle būs plašāka.
  • Maiņai nodotās rotaļlietas nebūs iespējams pārdot vai nopirkt par parastiem latiem un santīmiem vai citām valūtām. Viss, kas paliks pāri, tiks nodots kādam labdarības projektam.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu