«Sapņu komanda 1935» gūst panākumus filmu pasaulē (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Andreja Ēķa un Aigara Graubas pēdējā spēlfilma «Sapņu komanda 1935» («Dream Team 1935») turpina gūt sasniegumus filmu pasaulē.

Kopš izplatīšana sākusies ārzemēs šī gada aprīlī, filma piedalījusies 15 internacionālos filmu festivālos, to skaitā ASV, Japānā, Ķīnā, Eiropā, Krievijā un Ukrainā.

ASV filma guvusi speciālu atzinību. Trijos festivālos tā ieguvusi balvas un nominācijas kā labākā ārzemju filma vai labākā filma. Filmas DVD arī tika nogādāts ASV prezidentam Barakam Obamam, kas ir liels basketbola cienītājs un spēlētajs savā brivajā laikā.

Filma arī ir iekļauta FIBA basketbola slavas zālē un muzejā, Ženēvā, kā ari piedalījusies Kannu festivāla filmu tirgū.

Šī gada novembrī filma iznāks uz «iTunes» platformas un tiks laists klajā filmas internacionālais DVD. Filma uz «iTunes» un DVD būs pieejama gan angļu un latviešu valodās, gan ar titriem franču, vācu, lietuviešu, krievu, holandiešu, spāņu, ķīniešu un japāņu valodās. «iTunes» portālā «Dream Team 1935» būs pirmā spēlfilma no Latvijas, kas piedāvāta gan dublēta angļu valodā gan ar svešvalodas titru izvēli.

«Filmas sasniegumi līdz šim ir ļoti sekmīgi un priekšā vēl ir virkne citu festivālu, kā arī caur «iTunes» un DVD, filma būs pieejama visplašākajai publikai. Filma ir īpaši populāra Ziemeļamerikā kur basketbols ir ļoti populārs sports un cilvēki nezina par «Dream Team 1935» sasniegumiem basketbola vēstures sākumā» saka filmas izplatītājs Daris Dēliņš, Ņujorkā.

Drīzumā, no Latvijas izvirzīs filmu, kas tiks pieteikta prestižākajam filmu festivālam pasaulē – Oskaram. Vairākos Interneta balsojumos, cilvēki ir izteikuši vēlmi redzēt, tieši «Sapņu Komandu 1935» pārstāvam Latvijas godu.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu