Saulietim uzvaras vārti papildlaikā pirmajā VHL 1/4 fināla mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas uzbrucējs Kaspars Saulietis šodien izcēlās ar gūtiem uzvaras vārtiem papildlaikā un divām rezultatīvām piespēlēm, nodrošinot čempionvienībai Ņeftekamskas «Toros» uzvaru Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) ceturtdaļfināla pirmajā mačā.

«Toros» savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:2, 0:0, 1:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja Voroņežas «Buran».

Saulietis jau mača 31. sekundē palīdzēja Antonam Ziminam izvirzīt vadībā mājiniekus, taču pirmā perioda turpinājumā vārtus guva tikai «Buran» hokejisti, izvirzoties vadībā ar 2:1. Šāds rezultāts noturējās līdz pat pamatlaika pēdējām minūtēm, kad 57. minūtē Saulietis vēlreiz rezultatīvi piespēlēja Ziminam, kurš izlīdzināja cīņas rezultātu, novedot maču pagarinājumā, kurā Saulietis uzvaras vārtus guva jau 20. sekundē.

Saulietis šo maču aizvadīja «Toros» pirmajā uzbrucēju virknējumā, kamēr cits latvietis Artūrs Mickēvičs cīnījās šī kluba trešajā maiņā.

Šajā mačā Saulietis nopelnīja arī divu minūšu noraidījumu par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju. Šī noraidījuma izciešanas laikā «Buran» komanda 4. minūtē panāca izlīdzinājumu 1:1.

Līdz ar to «Toros» sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījušies vadībā ar 1-0, bet abu komandu nākamais savstarpējais mačs tiks aizvadīts jau otrdien Ņeftekamskā.

Kopā piecās izslēgšanas turnīra spēlēs Saulietis izcēlies ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr citā mačā pie panākuma izdevies tikt arī Latvijas uzbrucēja Artūra Ozoliņa pārstāvētajai Penzas «Dizeļ» komandai, kas izbraukumā ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pieveica Tjumeņas «Rubin».

Ozoliņš laukumā pavadīja 13 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā izpildīja divus metienus pa vārtiem un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Abu komandu mačs arī norisināsies otrdien - «Rubin» laukumā.

Jau vēstīts, ka VHL izslēgšanas spēļu otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā izdevās tikt arī Kazahstānas komandai Karagandas «Sariarka», kuras spēlēm regulārās sezonas izskaņā divas reizes bija pieteikts Latvijas aizsargs Artūrs Salija, bet pirmās kārtas barjeru nepārvarēja aizsarga Aleksandra Jerofejeva pārstāvētā Aļmetjevskas «Ņeftjaņik» komanda.

No Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām «Toros» regulāro čempionātu noslēdza pirmajā vietā, «Sariarka» bija ceturtā, sesto vietu ieņēma «Dizeļ» komanda, bet «Ņeftjaņik» palika desmitajā pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu