Sīrijā 40% iedzīvotāju nepieciešama humānā palīdzība (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Aptuveni 9,3 miljoniem cilvēku jeb 40% iedzīvotāju Sīrijā nepieciešama humānā palīdzība, pirmdien paziņojusi ANO ģenerālsekretāra vietniece humānajos jautājumos Valerī Amosa.

Salīdzinot ar septembri, šādu cilvēku skaits pieaudzis par 2,5 miljoniem.

Septembrī humānā palīdzība Sīrijā bija nepieciešama 6,8 miljoniem cilvēku.

Uzrunājot ANO Drošības padomi, Amosa norādīja, ka situācija pilsoņkara plosītajā Sīrijā pasliktinās «strauji un nepielūdzami».

Amosa sacīja, ka ANO Drošības padomei būtu jāliek lietā visa sava politiskā ietekme pret abām konfliktā iesaistītajām pusēm, lai panāktu, ka humānā palīdzība sasniedz tos, kam tā nepieciešama.

Amosa «turpina izdarīt spiedienu uz padomi, lai tā palīdz un liek lietā savu ietekmi uz tām pusēm, kas spēj nodrošināt civiliedzīvotāju un civilo iestāžu aizsardzību, medicīniskā personāla un piegāžu drošu pārvietošanos, drošu un netraucētu humānās palīdzības piegādi,» norādīja Amosas preses pārstāve.

Vairāk nekā puse no cilvēkiem, kam nepieciešama palīdzība, konflikta dēļ bijusi spiesta pamest savas mājas. Vēl jūnijā šādu cilvēku skaits bija 4,25 miljoni, bet tagad tas pieaudzis jau līdz 6,5 miljoniem, liecina ANO apkopotie dati.

Sīrijā dzīvo aptuveni 23 miljoni cilvēku.

Lielbritānijā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR) aplēses liecina, ka Sīrijas pilsoņkarā gājuši bojā jau vairāk nekā 120 000 cilvēku.

Kopš konflikta sākuma 2011.gada martā valsti pametuši jau vairāk nekā divi miljoni sīriešu, aplēsusi ANO. Lielākā daļa bēgļu devusies uz Libānu, Turciju, Irāku un Ēģipti.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu