Stopiņu novada Sauriešu dīķos konstatēts vēžu mēris (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Valsts vides dienesta (VVD) inspektori Stopiņu novada Sauriešu dīķos konstatējuši masveida vēžu bojāeju, kam par iemeslu ir vēžu mēris, aģentūru LETA informēja VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes direktora vietnieks Nikolajs Liskins.

VVD inspektori kopā ar Pārtikas un veterinārā dienesta Ziemeļpierīgas pārvaldes darbiniekiem dīķos noķēruši dzīvos vēžus, lai iegūtu bioloģiskos paraugus, kas nogādāti institūta «BIOR» dzīvnieku slimību diagnostikas laboratorijā.

Izmeklējuma rezultātā vēžiem tika konstatēta slimība - vēžu mēris, kas izraisīja masveida bojāeju. Vēžu mēris novājina saimnieka organismu, palēnina augšanu, pazemina produkcijas kvalitāti, rada masveida bojāeju.

Vēžu slimības nav bīstamas patērētājam, tās mazina tikai pašu vēžu aizsardzības spēju un produkcijas kvalitāti, skaidroja Liskins.

Vēžu mēris ļoti viegli izplatās, ja vēžus un zivis vai zvejas rīkus pārvieto no ūdenstilpes, kur konstatēta slimība, uz citām ūdenstilpēm. Saistībā ar to VVD rekomendē makšķerniekiem neķert un nepārvietot zivis mājas dīķos un citās ūdenstilpēs no Stopiņa novada Sauriešu dīķiem.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu