Timma: Palikšu NBA draftā (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkventspils.lv

20 gadus vecais latviešu basketbolists Jānis Timma pēc atgriešanās no ikgadējās NBA pirmsdrafta treniņnometnes «adidas Eurocamp», kas risinājās Itālijas pilsētā Trevīzo, portālam «Apollo» pastāstīja par iespaidiem un tuvākajiem nākotnes plāniem.

«Viennozīmīgi mani pārsteidza viss, jo tamlīdzīgā pasākumā vēl nekad nebiju bijis. Kad tavu sniegumu vēro un analizē tik daudz cilvēku, ir grūti atbrīvoties un spēlēt savu ierasto spēli. Tas bija viens no grūtākajiem uzdevumiem, ar kuru es un Jānis [Bērziņš] diezgan labi tikām galā,» atzīst Timma.

«Domāju, ka parādījām sevi no labākās puses, lai gan vienmēr jau var nospēlēt labāk. Esmu apmierināts, taču mani vasaras ceļojumi tikai tagad sākas. Jau 16. jūnijā man ir biļete uz Hjūstonu,» atklāj basketbolists.

«Kopumā mani klātienē vēlas redzēt desmit NBA komandas, taču līdz NBA draftam laiks ir ierobežots, tādēļ būs jāizvēlas tās komandas, kurām ir visizdevīgākie izvēles numuri otrajā kārtā. Tāpat svarīgi ir arī tas, cik nopietna ir konkrētās komandas interesei, kādi ir treneri un kāda ir attieksme. Ar to visu nodarbosies mans aģents,» stāsta Jānis.

Atsaukt kandidatūru šī gada NBA draftam var vēl līdz 17. jūnijam, taču Timma norāda, ka, ja reiz dodas uz ASV atrādīties komandām, tad draftā viņš paliks. «Cik esmu runājis ar aģentu, tad ir labi, ja tevi nodraftē, bet reizēm ir labi, ja tevi nenodraftē, jo tādā gadījumā vari visu vasaru ceļot pa dažādām komandām un atrast savu īsto vietu. Turpretī, ja esi draftēts, tad principā uz visu mūžu esi piesaistīts vienai komandai un tikai tajā vari strādāt

Jānim acs savainojuma dēļ nācās izlaist treniņnometnes Zvaigžņu spēli, turklāt arī pēc atgriešanās Rīgā pirmais darbs būšot vizīte pie acu ārsta. «Vienā no epizodēm izcīnīju bumbu, bet pretinieks no apakšas gribēja izsist bumbu. Sajūta bija diezgan pretīga,» neslēpj basketbolists.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu