Uz Londonas OS kvalifikācijas turnīru pretendē Lietuva, Maķedonija, Angola un Venecuēla

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Maķedonijas valdība pēdējā brīdī nolēmusi iesniegt valsts kandidatūru 2012. gada Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra basketbolā rīkošanai, līdz ar to Maķedonija par tiesībām rīkot Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru cīnīsies ar Lietuvu, kā arī Angolu un Venecuēlu.

Zīmīgi, ka Maķedonijas valdība lēmumu iesniegt kandidatūru pieņēma bez konsultēšanās ar Maķedonijas Basketbola federāciju, kas iepriekš bija vienojusies ar Lietuvas Basketbola federāciju (LKF), ka abas organizācijas necīnīsies viena pret otru.

«Esmu pārsteigts par šādu soli, jo Maķedonija mums bija garantējusi, ka neiesniegs savu kandidatūru,» sašutumu par Maķedonijas valdības lēmumu portālam «basketnews.lt» neslēpa LKF ģenerālsekretārs Mindaugs Balčūns. «Tomēr tas ir noticis, un mēs vairs neko nevaram mainīt. Mēs nedomājam par zaudējumu. Domāju, ka spēsim pierādīt, ka Lietuva ir labākā kandidāte.»

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) nav apstiprinājusi, vai Maķedonija veica sākotnējo 200 000 Šveices franku (115 000 latu) iemaksu, kas bija jāveic līdz pirmdienas vakaram. «Neesam pārliecināti, vai maķedonieši pārskaitīja naudu laikā. Centīsimies to noskaidrot pēc iespējas ātrāk,» piebilda Balčūns.

LKF 200 000 Šveices franku pārskaitījumu FIBA veica pagājušās nedēļas ceturtdienā, un līdz šim likās, ka Lietuva būs vienīgā valsts, kas to izdarījusi.

Tikmēr Lietuvas valstsvienības galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra aģentūrai «RIA Novosti» atzina, ka lietuviešu basketbolisti būs priecīgi Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru aizvadīt savās mājās.

«Pluss tas ir vai nē, to mēs redzēsim, kad spēlēsim. Nav svarīgi, kur tu spēlē, jo vienalga jāspēlē augstā līmenī,» uzsver Kemzūra. «Jāspēlē labāk par pretiniekiem un uz laukuma jāpierāda, ka esi spēcīgākais. Nenoliedzu, ka spēlēt savās mājās basketbolistiem būs daudz patīkamāk, jo visi zina, kādi mums ir līdzjutēji, tāpēc mums būs prieks spēlēt viņu priekšā.»

Šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Lietuvas izlase spēlēja bez saviem līderiem Lina Kleizas un Jona Mačuļa, kuri bija guvuši traumas. Eiropas čempionātā lietuvieši izcīnīja piekto vietu. Kemzūra izteicās, ka pagaidām ir pāragri spriest par Kleizas un Mačuļa spēlēšanu Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. "Viņi trenējas katrs pēc sava grafika. Notiek progress, taču tik un tā viņi pagaidām trenējas individuāli. Ceru, ka viņi atveseļosies, atgūs formu un palīdzēs izlasei.»

Tāpat Kemzūra izteica cerību, ka Kleizas nepiedalīšanās Eiropas čempionātā basketbolistam dos papildu apetīti spēlēt kvalifikācijas turnīrā un Londonas olimpiskajās spēlēs.

Kā ziņots, kvalifikācijas turnīra rīkotāja tiks nosaukta šī gada decembrī, bet izloze izraudzītajā valstī notiks nākamā gada janvārī vai februārī.

Jau vēstīts, ka vietu Londonas olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā sev jau ir garantējušas ASV, Lielbritānijas, Spānijas, Francijas, Argentīnas, Brazīlijas, Ķīnas, Tunisijas un Austrālijas valstsvienības.

Bet par atlikušajām trim ceļazīmēm cīnīsies 12 valstsvienības - Krievija, Maķedonija, Lietuva, Grieķija, Dominikānas Republika, Puertoriko, Venecuēla, Angola, Nigērija, Jaunzēlande, Jordānija un Dienvidkoreja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu