Vēsture un fantāzija (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Publicitātes foto

Grāmatu izdevējs «Drukātava» iepazīstina plašāku auditoriju ar Artura Balta romāns «Neskaitāmās citzemes». 

Artura Balta romāns «Neskaitāmās citzemes» ir apjomīgs darbs, kas ļauj organiski līdzpastāvēt vēsturiska romāna un fantāzijas žanra romāna iezīmēm. Latvieši literatūrā fantāzijas žanrs pārstāvēts ir ļoti skopi, kas kalpo par vēl vienu iemeslu, kādēļ šis unikālais literārais meistardarbs var sasniegt daudzu lasītāju sirdis. Gana intriģējošs ir arī literatūrzinātnieces Bārbalas Simsones komentārs par «Neskaitāmām citzemēm», raksturojot Artura Balta stāstījumu kā izteikti maskulīnu un ar raksturīgu spēcīgu ezorētisku fonu.

Grāmata stāsta par cilšu pirmsvēstures laikmetu, kurā barbariskā pasaule un maģija atklājās ne tikai kā aizraujošs piedzīvojums lasītājam, bet arī kā skarbs romāna varoņu dzīvesveids. Sižets iezīmēts dinamiskā un raupjā valodā, kas lieliski ieskicē autora labi izpētīto (aiz)vēsturiskā laika sadzīvi, ieradumus, kultūru un leģendas. Galveno lomu sižetā spēlē cīņas un daudzi vēsturisko ieradumu apraksti, kuri, kā min B.Simsone, ir aprakstīti patiešām saistoši.

«Neskaitāmās cietzemes» ir piecu grāmatu cikla «Baltu pasaule» pirmā grāmata.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu